Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Heroes Den Bosch streed voor wat het waard was dinsdagavond in De Maaspoort, maar dat was niet genoeg tegen het Poolse Arged BMSLAM Stal Ostrów. De bezoekers wonnen met 83-92 en kegelden de Bossche basketballers uit de FIBA Europe Cup.

Vooraf was al duidelijk dat Heroes de underdog zou zijn in de confrontatie. De Polen hadden al hun wedstrijden in de groepsfase gewonnen, waar Heroes de achtste finales had bereikt met een winst na verlenging tegen Donar en een nederlaag tegen de sterke Russen van BC Parma Perm. Toch kwam Heroes dinsdag flitsend uit de startblokken. Waar de Polen aanvankelijk nogal wat schoten misten, stond het vizier aan Bossche kant op scherp: 17-6 na de eerste vijf minuten. Nog voor het einde van het eerste kwart wist Ostrów het gat echter terug te brengen tot vier punten: 23-19.

In het tweede kwart wisten de Polen met een fel agressieve verdediging de wedstrijd om te draaien. Nu was het de Bossche aanval die stokte en op 28-28 kwam Ostrów helemaal langszij. De Polen stoomden door naar 28-33, zagen Heroes na een time-out nog even aanhaken op 33-33, maar bij rust was er weer een voorsprong van 40-45.

In het derde kwart werd het gat alleen maar groter (60-69). Toen Ostrów in het begin van het slotkwart uitliep naar een maximale voorsprong van 60-77 leek de wedstrijd beslist, maar plotseling richtte Heroes zich weer op. De ploeg hervond een enorme portie vechtlust en met een verschil van vijf punten (81-86) op goed twee minuten van het einde leek er weer wat mogelijk. Maar verder lieten de geroutineerde spelers van Ostrów de Bossche ploeg niet meer komen. In de ultieme slotfase speelden de Polen de wedstrijd op zeker uit: 83-92.

Alan Herndon: "We were so close. We had some moments where we just needed to fight a little harder, take care of the ball a little better. We’re still learning to play together and how to work within one another, but we’re going to get better and better every day. I think that they had a stretch there, where we were turning the ball over too much. They had a few key three pointers that were just tough to come back from in the end.

I think it’s a standard now (playing with the heart and the fighting spirit, ed.). I think it’s the way we’ve got to play for the rest of these games and we’re still going to try to compete for titles at the end of the day."