Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer

Na de duidelijke overwinning thuis tegen BC Pärnu Sadam is het Heroes Den Bosch deze avond niet gelukt om ook in de uitwedstrijd de overwinning te pakken. In en tegen Pärnu leed de ploeg van Erik Braal na een moeizame wedstrijd een 75-67 nederlaag. Opvallend was het hoge percentage vrije worpen aan de kant van BC Pärnu. Maar liefst 21 van de 26 vrije worpen gingen raak deze avond. Voor Heroes Den Bosch was Kobe Webster scorend de betere. Hij eindigde de wedstrijd met 26 punten en 8 rebounds.

Het begin van de wedstrijd is niet voor Heroes Den Bosch. Het opent wel de score, maar loopt daarna tegen een goed scorende Robert Valge aan die met twee driepunters de thuisploeg halfweg het eerste kwart een 14-6 voorsprong geeft. Chris-Ebou Ndow komt dan scorend een paar keer goed door en Heroes Den Bosch verkleint de achterstand tot 18-14. Toch kan de thuisploeg, gesteund door een handjevol fans, weer uitlopen en zo het eerste kwart winnen met 26-18.

Ook in het tweede kwart blijft het moeizaam gaan voor de Bosschenaren. Met name op de vrijeworplijn laat de ploeg van Erik Braal nog wat puntjes liggen (8 op 14), waar de tegenstander het iets beter doet met 11 op 13. Het sterke spel van Kobe Webster (13 punten bij rust) helpt Heroes Den Bosch wel in het spoor te blijven van BC Pärnu Sadam. Stukje bij beetje komt de ploeg dichter bij de tegenstander. Met nog iets meer dan twee minuten op de klok is de stand 40-30 en kan Webster, na sterk teamspel, met zijn driepunter 40-33 laten aantekenen. BC Pärnu Sadam mag twee keer naar de vrijeworplijn, maar Webster zet daar een field goal en een driepunter tegenover. Het kwart gaat met 17-20 naar Heroes Den Bosch, dat dus met een achterstand van vijf punten kan gaan rusten, 43-38.

Heroes knalt uit de startblokken in het derde kwart en na iets meer dan twee minuten staat het door scores van Price, Van der Mars en Ndow op een 43-44 voorsprong. Dat was na de openingsscore van Van der Mars een tijdje geleden. Na de time-out van BC Pärnu Sadam zet Van der Mars de score op 43-46. Maar de thuisploeg heeft nog steeds de beschikking over Valge, die met een driepunter de ploegen weer op gelijke hoogte brengt halfweg Q3. Verdedigend staat Heroes Den Bosch goed dit kwart. Het staat de thuisploeg slechts 9 punten toe, maar kan met de 15 zelf gescoorde, na de 5 punten achterstand bij rust, nog geen gaatje slaan. Wel gaat de ploeg met een voorsprong het laatste kwart in, al is die minimaal: 52-53.

Een 12-3 run geeft de thuisploeg in het begin van het laatste kwart meteen een 64-56 voorsprong. Als Valge dan met een driepunter het verschil naar 11 punten tilt is het alle hens aan dek voor de Bosschenaren. Het verschil wordt heel even 13 punten, maar onder leiding van wederom Webster, die dus tot 26 punten en 8 rebounds kwam deze avond, wordt het verschil toch weer kleiner. Met nog anderhalve minuut is de stand 71-67 en kan er nog van alles gebeuren. De thuisploeg staat verder niets meer toe en kan door twee scores van Geks de eindstand bepalen op 75-67.