Tickets / Season passes Webshop

Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd deelt commentator Tom Plaum, samen met collega's en andere experts, de 5 punten die het verschil gaan maken.

 1. Voordeel Heroes met puntenproductie
  De krachtsverhoudingen tussen Heroes Den Bosch en Den Helder Suns zijn niet alleen op de ranglijst terug te zien (Heroes staat derde, Suns zevende). Ook wat betreft de gemiddelde puntenproductie en het gemiddeld aantal punten tegen zie je duidelijke verschillen tussen beide teams. Den Bosch scoort gemiddeld 83,8 punten en krijgt gemiddeld 71 punten tegen. Suns doet het qua productie best aardig, met 72,9 punten per wedstrijd, maar defensief presteert het team van coach Peter van Noord minder goed, met gemiddeld 83,1 punten tegen. Enkel Apollo Amsterdam incasseert gemiddeld hogere scores.

 2. Meerdere spelers Den Helder productief
  De kracht van Den Helder is de hoge puntenproductie van meerdere spelers. Maar liefst vijf spelers in het roster van de Suns hebben een puntengemiddelde in de dubbele cijfers: Yarick Brussen (13,3), Thibault Vanderhaegen (12,3), Josh Williams (11,9), Michael Miller (11,9) en Boyd van der Vuurst de Vries (11,7). Mocht één van deze vijf een mindere dag hebben, dan kan een ander in het gat springen om toch voor de nodige baskets te zorgen.

 3. Heroes thuis erg sterk
  Heroes speelde tot dusver dit seizoen tien games in de Maaspoort, met succes. Negen wedstrijden wonnen de Bosschenaren. De enige verliespartij werd onlangs geleden tegen BAL. Alleen Landstede Hammers kan meten aan het succes van Heroes in eigen huis. Daarbij heeft Den Helder Suns moeite om in uitwedstrijden punten te pakken. Van de tien wedstrijden op vreemde bodem, won Den Helder er slechts twee. Kunnen de Suns een derde pakken of schrijven wij een tiende gewonnen home game achter onze naam?

 4. Van der Mars op dreef tegen Suns
  Eerder dit seizoen was Thomas van der Mars in beide games tegen Suns een belangrijke speler voor Heroes. In de eerste ontmoeting (en in zijn tweede game voor de club) had de center al een double-double (10 punten, 10 rebounds) en in de tweede confrontatie was Van der Mars topscorer. In 30 minuten tijd maakte hij 19 punten met een schotpercentage van 64,9%.

 5. Veerkracht tonen tegen Den Helder
  Het nieuwe jaar begon sterk voor Heroes Den Bosch met zes overwinningen op een rij, maar de laatste twee games werden verloren. Zaak dus voor het team van coach Jean-Marc Jaumin om veerkracht te tonen tegen Den Helder Suns. De eerste twee ontmoetingen tussen Den Bosch en de nummer zeven van de Dutch Basketball League werden met ruime cijfers gewonnen door de Heroes. Kunnen zij in de derde confrontatie ook aan het langste eind trekken?

Keep me Posted!

Want to stay informed of our latest news? Then sign up for our newsletter!

Keep Me Posted