Tickets / Season passes Webshop

Heroes Den Bosch heeft zichzelf een dienst bewezen door in eigen huis nipt te winnen van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De Rotterdammers gingen nog wel met een voorsprong de rust in, maar in de tweede helft knokte de thuisploeg zich terug. Uiteindelijk was het Demario Mayfield die kort voor tijd vanaf de vrije worp lijn de minimale 73-71 overwinning veilig stelde.

Jaumin koos er weer voor om in het begin van de wedstrijd zonder echte point-guard te beginnen. Miha Lapornik en Demario Mayfield waren aangewezen om de ploeg de goede kant op te sturen. Het begin was voor Heroes Den Bosch weer moeizaam en binnen een paar minuten keek de ploeg tegen een 2-9 achterstand aan. Ordane Kanda, die de Maaspoort nog wel kent, had er toen al 4 punten in liggen voor de gasten uit Rotterdam. Heroes Den Bosch deed iets terug, kwam via Mayfield op 14-14 en pakte even later, na een driepunter van alleskunner Lapornik, voor de eerste keer deze wedstrijd op voorsprong: 17-15. Arunas Mikalauskas mocht daarna 2 x 2 keer aanleggen vanaf de vrije worp lijn en faalde niet. Het was uiteindelijk Jeroen van der List die de stand na 10 minuten op 17-21 bepaalde.

Met 13-17 ging ook het tweede kwart naar de Rotterdammers. Raidell de Pree en Mack Bruining opende de score voor de ploeg van Toon van Helfteren, waarna Jeroen de Baat een vrije worp raak gooide voor 17-26. Thomas van der Mars en Boy van Vliet deden iets terug voor Heroes Den Bosch:21-26. De Bosschenaren hadden, net zoals de voorgaande jaren, grote moeite om Zeeuw en Zeeuw Feyenoord van zich af te houden, die even later weer uitliepen naar een voorsprong van 10 punten, 24-34. Wie anders dan Lapornik bracht de achterstand weer iets terug, maar Zeeuw & Zeeuw Feyenoord bleef aan de goede kant van de score aan het eind van de eerste helft: 30-38.

Na de rust kwam er een ander Heroes Den Bosch het veld op. Men was zich er terdege van bewust dat het bij een nederlaag een lastig verhaal zou worden en de Bosschenaren knokten voor elk punt. Mooi was het nog niet, doeltreffend wel. Het was Alan Herndon die, na een ietwat ongelukkige eerste weken dit kwart toch met vlagen liet zien wat hij kan, er een driepunter in knalde. Even later scoorde van Vliet de 35-40, maar zijn onsportieve fout direct daarna bracht Zeeuw & Zeeuw Feyenoords topscorer van de middag naar de vrije worp lijn. Mikalauskas benutte zijn vrije worpen en scoorde meteen daarna de 35-44. Beide ploegen bleven scoren in het begin van dit kwart en na 5 minuten was het 46-48. Het gas ging er daarna even af en met nog 2 minuten te spelen pakte Jacori Payne reeds zijn 4e fout. Saillant detail is dat hij op dat moment nog maar 7.56 minuut in het veld had gestaan. Kanda verzilverde 1 van de twee vrije worpen. Van der Mars en Wessels gaven Heroes Den Bosch daarna weer de voorsprong. In het restant bleef het stuivertje wisselen, maar het was toch Zeeuw & Zeeuw Feyenoord dat de voorsprong na 3 kwarten behield: 52-54.

Mikalauskas was niet te stoppen door de verdediging van Heroes Den Bosch. Hij zette Zeeuw & Zeeuw Feyenoord op 52-56. Van der Mars en Herndon gaven beide met een and 1 de voorsprong weer aan Heroes Den Bosch, met dien verstande dat Herndon de bonus niet kon verzilveren. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd en via 60-58 werd het 64-65. Het kon op dat moment echt alle kanten op en het zag er even naar uit dat de wedstrijd op een verlenging afstevende. Heroes Den Bosch pakte eerst via Lapornik een 71-67 voorsprong, maar scores van Mikalauskas en van der List betekende 71-71. Met nog 6 seconden op de klok maakte Mikalauskas een fout op Mayfield tijdens de fast break. Mayfield mistte niet en zette Heroes Den Bosch op 73-71. De daaropvolgende aanval van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord werd gemist en zo kon Heroes Den Bosch 2 broodnodige punten bijschrijven.

Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch was, zoals de laatste wedstrijden vaker het geval is, Miha Lapornik met 23 punten. De volgende spelers in de dubbele cijfers van waren van der Mars en Herndon met 11 punten. Herndon deed de laatste 5 minuten niet meer mee omdat hij, na een botsing met een speler van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord hinkelend naar de kant was gegaan.

Bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord was Mikalauskas topscorer met 21 punten, gevolgd door van der List met 20 punten. Ordane Kanda was goed voor 15 punten.