Tickets / Season passes Webshop

Tijdens de ledenvergadering van 2 mei jl. hebben de DBL-clubs unaniem besloten niet te gaan spelen zonder publiek in het nieuwe seizoen. Spelen zonder toeschouwers past niet bij het basketbal. Clubs spelen voor het publiek.

Wedstrijden in de eredivisie basketbal zijn een ontmoetingsplaats voor bedrijven en worden ervaren als een uitje voor het hele gezin. Bezoekers worden naast het basketbal vermaakt met entertainment, muziek en dans. De interactie van de ploegen op het veld met het publiek tijdens wedstrijden is een essentieel onderdeel van het topbasketbal.

Wanneer de start van het nieuwe seizoen kan worden gepland, is nog afhankelijk van het overheidsbeleid inzake coronamaatregelen. Samen met de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF wordt gelobbyd om zo snel mogelijk een goede start te kunnen maken van de competitie met publiek. De DBL heeft diverse scenario’s voorbereid voor een start in het vierde kwartaal van 2020. Afhankelijk van de uiteindelijke startdatum kan het zijn dat de competitie inclusief de play-offs doorloopt tot medio juli 2021.

Leaguepass
Bij elk scenario blijft de overtuiging van de DBL dat spelen zonder publiek geen optie is. Als blijkt dat bij wedstrijden slechts een deel van het gebruikelijke toeschouwersaantal mag worden toegelaten, hetgeen praktisch nog een hele uitdaging vormt, overweegt de DBL een zogenaamde leaguepass uit te brengen. Deze geeft toegang tot een online platform waar alle wedstrijden live door fans kunnen worden bekeken. Professioneel geproduceerd door partners van de DBL. Zodra de contouren van een nieuwe competitie duidelijk worden, volgt hierover meer nieuws.

Versoepeling inschrijfeisen nieuwkomers
De DBL wil de coronacrisis benutten om het voor potentiële nieuwe toetreders aantrekkelijker en makkelijker te maken in te stappen. De toelatingseisen worden tijdelijk versoepeld en aangepast aan de nieuwe realiteit. Ramses Braakman, voorzitter DBL: “Dit is juist het ideale moment voor potentiële toetreders om in te groeien in de DBL. Door de nieuwe werkelijkheid die de crisis afdwingt, ontstaan namelijk ook kansen om de DBL in aantal clubs te laten groeien en zo nog meer ruimte te geven aan Nederlands talent.”

Inschrijftermijn
Gezien de onzekerheid over het aanvangsmoment van het seizoen 20-21 hebben de DBL-clubs besloten de inschrijftermijn te verplaatsen naar 1 september. Dit biedt potentiële nieuwe toetreders de ruimte om hun begroting de komende maanden rond te krijgen. Ook voor Apollo Amsterdam, dat zich niet voor het nieuwe seizoen heeft ingeschreven, blijft daarmee de weg open om zich alsnog in te schrijven.

Keep me Posted!

Want to stay informed of our latest news? Then sign up for our newsletter!

Keep Me Posted