Tickets / Season passes Webshop

Mocht Apollo met enige aspiraties naar Den Bosch zijn gekomen, dan waren die na 10 minuten al teniet gedaan. Door middel van een ijzersterk eerste Bossche kwart (28-5) werd al snel de basis gelegd voor een soepele overwinning van New Heroes, dat uiteindelijk met 88-59 veel te sterk was voor Apollo Amsterdam.

Droomstart
New Heroes startte de wedstrijd defensief heel sterk. Scorend kwamen de punten in dit eerste kwart bij New Heroes van Jonathon Williams, 15 dit kwart, verdedigend stond het team als een huis en was er voor de Amsterdammers geen doorkomen aan. Pas na vier minuten was het van der Horst die de eerste punten liet noteren voor Apollo. New Heroes had toen al een gat geslagen van 9 punten en liep via met name Williams uit naar een 18-4 voorsprong. Apollo kwam er niet aan te pas en New Heroes liet meteen zien dat er vanavond niks te halen was in de Maaspoort. De teller na 10 minuten stopte uiteindelijk bij 28-5.

Verdediging staat sterk
In het begin van het tweede kwart liep New Heroes verder uit naar een voorsprong van 28 punten. Via Bouwknecht kwam New Heroes op 37-9 waarna Apollo via Hope en Markusse de stand iets draaglijker kon maken, 37-17. Veel dichter in de buurt kwam Apollo niet, want verdedigend was er bijna geen doorkomen aan bij New Heroes. Met nog 1 minuut op de klok pakte Skelin een time-out, even later was het Williams die met zijn 20ste punt de ruststand bepaalde op 47-25.

Jonathon Williams blijft scoren
Williams, die voor de wedstrijd in het zonnetje werd gezet om zijn uitverkiezing in het All-Star team, tekende in het begin van het 3e kwart voor zijn 22e punt en een 50-28 voorsprong voor de thuisploeg. Waar het 2e kwart met 19-20 naar Apollo ging, was dit kwart weer voor New Heroes met 24-20. Berend Weijs en coach Faijdherbe van Apollo Amsterdam liepen beide tegen en technische fout aan, waar New Heroes van kon profiteren. Halfweg het kwart was het verschil nog steeds 22 punten, uiteindelijk zou New Heroes met een voorsprong van 26 punten ( 71-45) het vierde kwart ingaan.

Jeugd krijgt minuten
In dat vierde kwart liep New Heroes nog verder weg van Apollo en konden van den Elzen, Thelissen en Rebergen toch weer hun minuten meepakken. Thelissen was meteen gevaarlijk met een sterke drive naar de basket, wat hem 2 vrije worpen opleverde. Hij benutte de helft maar herpakte zich meteen daarna met een mooie move langs de baseline en heerlijke score, 81-55. De wedstrijd was al een tijdje gespeeld, Bouwknecht en Voorn mochten nog aanleggen vanaf de vrije-worplijn en Oudendag kon met een half hookschotje de stand naar 86-55 tillen. Stan van den Elzen kwam met 2 rake vrije worpen ook nog op het scorebord en bij Apollo was het Ndongosi die met een bekeken schotje de eindstand kon bepalen op 88-59.

Topscorers aan de kant van New Heroes was All-Star Jonathon Williams met 22 punten en 7 rebounds, gevolgd door Payton Henson met 13 punten en 3 rebounds. Taylor liet 12 punten noteren en Voorn, die defensief heel sterk speelde, kwam tot 10 punten. Aanstaande donderdag is in Amsterdam de 2e wedstrijd in deze kwartfinale van de play-offs. De wedstrijd begint dan om 20.30 uur in de Apollohal te Amsterdam.

Want to stay informed of our latest news? Then sign up for our newsletter!