Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

Na de korte winterbreak is Heroes Den Bosch weer begonnen aan het vervolg van de BNXT League. In een goedgevulde Maaspoort werd Den Helder Suns met 81-66 huiswaarts gestuurd.

Jito Kok is de eerste die scoort in het nieuwe jaar. Den Helder pareert snel en zo wordt de stand 5-5 na drie minuten spelen. DJ Fenner (alley-oop) en Austin Price (driepunter) zorgen dan voor een marge van vijf punten voor de thuisploeg, 10-5. Heroes Den Bosch loopt dan uit naar 16-5 voordat Den Helder iets terug kan doen via Steven Post, 16-7. Mede door 8 punten van Price en een buzzerbeater van Kok kan Heroes Den Bosch het kwart met een 23-11 voorsprong afsluiten.

Twee snelle scores van Den Helder brengen de achterstand voor de gasten terug naar 8 punten, maar de driepunter van Keime Helfrich geeft Heroes Den Bosch weer een marge van 11 punten, 26-15. Wederom pakt Den Helder de handschoen op en komt het binnen no-time op 26-21. Maar zo snel als Den Helder terugkomt, zo snel is de achterstand ook weer in de dubbele cijfers, 35-21. Heroes Den Bosch blijft intensief spelen en kan zo met een comfortabele 45-28 stand de kleedkamers opzoeken.

Een 0-9 run van Den Helder vlak na rust zet de stand op 47-37 en wat volgt is de time-out van Erik Braal. Zoals al eerder ook al gebeurde loopt Heroes Den Bosch, na een run van de tegenstander, daarna weer weg en speelt zo een comfortabel voorsprong bij elkaar, 59-39. Een excellerende Boy van Vliet zorgt er dan mede door dat de voorsprong intact blijft en zo sluiten beide ploegen het derde kwart af met een 64-45 stand.

Den Helder Suns begint dan iets sterker aan het laatste kwart en zet de stand op 66-52. Aan de kant van Heroes Den Bosch is er dan vier minuten niet gescoord totdat Emmanuel Akot daar met een dunk een einde aan maakt, 68-52. Het verschil loopt dan weer richting de 20 punten (73-55) maar zover laat Den Helder het deze keer niet komen. Hidde Schottert zet dan met een driepunter de stand op 76-60 en er volgt een klein opstootje op het veld tussen de spelers van beide ploegen. Het levert een technische fout op voor Kayhan van Den Helder Suns en een onsportieve voor DJ Fenner. Voor de spanning in de wedstrijd maakt het niet veel meer uit, Heroes Den Bosch pakt met 81-66 overtuigend de winst deze avond.

Austin Price was goed voor 21 punten en 7 steals, Emmanuel Akot kwam tot 19 punten en 10 rebounds. Boy van Vliet was goed voor 11 assists deze avond.