Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

Heroes Den Bosch is er helaas niet in geslaagd om de tweede ronde van de FIBA Europe Cup te halen. In een lege Maaspoort werd met 75-92 van Parma-Parimatch verloren, waar een overwinning met zestien punten noodzakelijk was om verder te gaan in Europa.

De eerste score van de avond komt op naam van Edon Maxhuni. Mike Carlson zet even later de thuisploeg op 5-2, maar de Russen antwoorden meteen met een driepunter van Jeremiah Hill, 5-5. Heroes Den Bosch speelt zeer opportunistisch, precies zoals Erik Braal van tevoren aangaf, en gaat via 11-9 naar een 19-13 voorsprong. De ploeg kan de Russen redelijk van het scoren afhouden. De enige die af en toe doorkomt onder de borden is Parakhouski. De 2.12 meter lange center blijft scoren en houdt zo zijn ploeg nog redelijk in het spoor van de Bosschenaren, al moet dat soms wel via vrije worpen. Mike Carlson en Austin Price zetten Heroes Den Bosch op 24-15 en het eerste gaatje van de wedstrijd is daar. Parma-Parimatch knokt zich terug in de wedstrijd en het kwart eindigt in 26-22.

Clay Mounce opent het tweede kwart en Parma-Parimatch countert met een alley-oop van Zabelin. Beide ploegen blijven om en om scores uitwisselen. Heroes Den Bosch doet dat met driepunters van Maxhuni, Parma-Parimatch met scores van Zabelin en Parakhouski. Na vijf minuten spelen is de stand 36-30 en pakt coach Braal zijn eerste time-out. BC Parma komt daarna terug naar 36-35, maar Heroes Den Bsoch blijft nog steeds aan de goede kant van de score. Met nog twee minuten op de klok zet Juskevicius 41-41 op het bord en lijkt het er even op dat de Russen de voorsprong gaan pakken. Mike Carlson denkt daar toch anders over en zet met twee scores Heroes Den Bosch weer op voorsprong, 45-41. Parma trekt de stand gelijk, maar het is uiteindelijk Edon Maxhuni die de ruststand op 47-45 gooit.

Parma-Parimatch is niet van plan om deze wedstrijd weg te geven en komt in het begin van het derde kwart via 50-52 op een 52-57 voorsprong. Coach Braal pakt de time-out en Heroes Den Bosch komt weer terug tot 58-59. Een and-1 van Zabelin betekent meteen daarna 58-62 en met nog drie minuten te spelen in dit kwart moet er nog veel gebeuren om de tweede ronde te halen. Heroes Den Bosch weet van geen wijken en hoewel de Russen ietwat de overhand hebben, weet de thuisploeg toch terug te komen om zo het kwart met een gelijke stand af te sluiten, 68-68.

BC Parma schakelt in het begin van het vierde kwart een tandje bij en komt binnen twee minuten op een 70-78 voorsprong. De twee minuten die daarop volgen zijn aan beide kanten heel rommelig en beide ploegen zijn de weg naar de basket even kwijt. Uiteindelijk is het Juskevicius die de score op 70-80 schiet en de kansen voor Heroes Den Bosch lijken verkeken. Even later staat er dan toch een verschil van zestien punten op het bord, alleen is dat jammer genoeg voor de bezoekers uit Rusland, 72-88. Uiteindelijk zal de teller stoppen bij 75-92, waarmee het Europese avontuur helaas ten einde komt.