Tickets / Season passes Webshop

Litouwse power-forward sluit direct aan bij de ploeg van Jaumin

Heroes Den Bosch heeft zich verzekerd van de diensten van Gilvydas Biruta (2.03m). De uit Litouwen afkomstige power-forward/center komt over van Lietkabelis (LIT-1), de club waarmee hij afgelopen seizoen nog uitkwam in de Basketball Champions League. In de eerste competitie van Litouwen kwam hij daarnaast topschutter en sinds deze zomer tevens Bosschenaar Miha Lapornik tegen. Ook speelde Biruta voor JL Bourg-en-Bresse (FRA-1), Trikala Aries en GS Lavrio (beide GRI-1). Verder kwam hij uit voor meerdere nationale jeugdteams. Zo verdedigde hij de kleuren van Litouwen met het U16, U18 en U20 team op verschillende Europese kampioenschappen. Biruta tekent een contract dat hem voor één jaar aan de club verbindt en dat ingaat op het moment dat hij zijn medische keuring met succes heeft afgerond.

Technisch manager Roel van de Graaf over zijn nieuwe aanwinst: “Met Gilvydas halen we een speler in huis die zich heeft bewezen op hoog niveau en bovendien met zijn ervaring van onschatbare waarde kan zijn in de FIBA Europe Cup. Biruta knapt het vuile werk op onder de borden en zal een belangrijke ondersteunde rol gaan spelen voor onze guards. Kracht en souplesse zitten opgesloten in zijn spel. Hij is een workhorse met een grote motor.”

Biruta kijkt uit naar zijn dienstverband in Den Bosch: “Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan bij Heroes. Ze hebben deze zomer goede zaken gedaan, onder andere met het aantrekken van Miha Lapornik en Demario Mayfield. Dat spelers van dit kaliber naar Den Bosch komen zegt veel over de opmars die de club maakt en de mooie toekomst die in het verschiet ligt. Ik verwacht dat het niveau van de trainingen erg hoog zal liggen en we met het team komend seizoen iets heel moois kunnen neerzetten.”

Keep me Posted!

Want to stay informed of our latest news? Then sign up for our newsletter!

Keep Me Posted