Tickets / Season passes Webshop

Guard (26) tekent tweejarig contract bij de club

Heroes Den Bosch heeft haar tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Waar eerder Keime Helfrich al zijn krabbel zette onder een meerjarig contract, verbindt nu ook Shane Hammink zich aan de club. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. De 2.01m lange guard is geboren in Louisiana (USA) en kwam net als zijn vader (Geert Hammink, red.) uit voor Louisiana State University. Verder stond Hammink onder contract bij Bilbao Basket (SPA), Donar, Yoast United en meest recent Spirou Charleroi (BEL). In Den Bosch is hij ook niet onbekend. Gedurende seizoen 2009-2010 speelde de Nederlands international in de jeugdopleiding van het toenmalige EiffelTowers Den Bosch. In 2019 werd Hammink gekozen in het All-Rookie Team van de Dutch Basketball League.

“Zoals al vaker gezegd willen we bij Heroes Den Bosch werken met een stevige Nederlandse kern,” begint Technisch manager Roel van de Graaf. Hij vervolgt: “De komst van Shane past binnen dit beleid. Hij is een ervaren speler, die weet hoe het is om op hoog niveau te acteren. Bovendien is hij een vaste naam in de selectie van het Nederlands team. Verder heeft Shane scorend vermogen en kan hij op meerdere posities goed uit de voeten.” Head coach Erik Braal, die eerder al succesvol met Hammink samenwerkte, vult nog aan: “Shane is in de omschakeling van defense naar offense enorm gevaarlijk voor de tegenstander. Ook zijn passend vermogen is bovengemiddeld. Ik ben zeer content met de toevoeging van Shane aan mijn team.”

Hammink kijkt ernaar uit de eerste seizoenen van de nieuwe BNXT League in het rood en blauw van Heroes Den Bosch te spelen: “Ik ken Den Bosch nog uit mijn tijd in de jeugdopleiding. Het is een warme club met een rijke historie. Na een iets mindere periode is de laatste jaren met een strakke organisatie en helder technisch beleid weer een duidelijke stijgende lijn ingezet, wat onder andere resulteerde in het halen van de finale van de play-offs afgelopen seizoen. Ik ben dan ook blij onderdeel uit te gaan maken van deze mooie club.” Over de hereniging met head coach Erik Braal vertelt Hammink: “Hij wil graag snel en attractief spelen met veel pressie en hamert daarnaast op het zoeken naar oplossingen als team. Ik ben zonder twijfel aanhanger van deze filosofie en denk dat dit type spel ook goed bij mij past.”

Tags:

Team

Keep me Posted!

Want to stay informed of our latest news? Then sign up for our newsletter!

Keep Me Posted