Tickets / Season passes Webshop

Mede door een ijzersterk, qua uitslag NBA-achtig, 3e kwart (46-32) wist Heroes Den Bosch vanavond vakkundig korte metten te maken met ZZ Leiden. Heel even was de voorsprong voor de Bosschenaren 35 punten, maar uiteindelijk bleven er daarvan 26 over voor een 109-83 overwinning voor Heroes Den Bosch.

Toon is gezet
Heroes Den Bosch opende de score via 2 vrije worpen van Henry Caruso. Het zouden niet de enige vrije worpen van de avond worden, en ook niet de enige scores van Caruso. Elijah Wilson antwoordde met een driepunter en binnen 2 minuten had Den Bosch de voorsprong al te pakken. De ploeg van coach Jean-Marc Jeaumin zou die voorsprong gedurende de hele wedstrijd ook niet meer afgeven. Taylor Persons deed wat terug voor de gasten, maar Heroes Den Bosch liep daarna snel uit naar een 10-2 voorsprong via onder meer de 1ste van 5 driepunters van Siyani Chambers. Bij 13-9 scoorde Caruso reeds zijn 7e punt van deze avond en vond coach Rolf Franke het tijd voor zijn eerste time-out. Met nog iets minder dan drie minuten te spelen, was het Norbert Thelissen die via een scrimmage en sterke rebound Heroes Den Bosch op 15-9 bracht. Uiteindelijk zou het kwart afgesloten worden met een score van Elijah Clarance, 21-14.

Intensiteit gaat omhoog
In het tweede kwart werden de messen al iets meer geslepen. Worthy de Jong werd bestraft door de scheidsrechters en coach Franke wond zich daar zo erg over op dat het hem een technische fout opleverde binnen 10 seconden na aanvang van het kwart. Het kwart ging met 21-22 naar ZZ Leiden waar met name Persons af en toe goed doorkwam. Heroes Den Bosch had de wedstrijden van ZZ Leiden blijkbaar goed bestudeerd, want diezelfde Persons was bij lange na niet zo gevaarlijk als de laatste wedstrijden. Heroes Den Bosch kon aan de andere kant via dunks van Nathan Krill en scores van Thomas van der Mars en Siyani Chambers (2 driepunters op rij) uitlopen naar 40-31. Huggins schoot in de buzzer ZZ Leiden naar een 42-36 achterstand waardoor het verschil nog overbrugbaar leek.

Spectaculair derde kwart
Het derde kwart was spektakel alom. Onsportieve fouten, dunks, technische fouten, opstootjes, felle gevechten en een totaal van 78(!) punten, betekende een 46-32 stand en een entertainment gehalte van jewelste. Caruso, Krill en Wilson zorgden binnen anderhalve minuut voor een 50-41 stand en coach Franke pakte een time-out. De Jong gooit er na de hervatting twee vrije worpen in en Chambers pareert dat meteen met zijn 4e driepunter van de avond. Huggins doet dat voor ZZ Leiden, maar van der Mars en Caruso, die sterk doorkomt over de baseline zorgen voor een 57-46 voorsprong voor Heroes Den Bosch. Chambers gooit zijn 5e driepunter erin en als Clarance dan 62-48 laat aantekenen, pakt coach Franke, met nog iets meer dan vijf minuten op de klok weer een time-out. Den Bosch blijft gefocust en zet door een and-one-dunk van Clarance de 65-50 op het bord. Huggins scoorde een driepunter voor ZZ Leiden, maar het was Caruso die met 5 punten Heroes Den Bosch naar 71-53 bracht. Ook Sergio de Randamie knalde er een driepunter in, en toen even later Boy van Vliet dat deed was het diezelfde de Randamie die, terwijl de bal van van Vliet al los was, een fout maakte op van der Mars. De driepunter van van Vliet telde en door de twee rake vrije worpen van van der Mars liep Heroes verder weg van ZZ Leiden, 76-56. Heroes Den Bosch liep via het 19e punt van Caruso verder weg en toen Seger Bonifant ook een driepunter in het netje gooide, was het verschil al opgelopen naar 25 punten, 83-58. Beide ploegen bleven sterk de aanval zoeken en bij 88-68 was het kwart ten einde en kon ook het publiek even ademhalen.

Den Bosch geeft nog één keer gas
Het vierde kwart begon met een technische fout voor Jarvis Williams van ZZ Leiden. Wilson benutte dat buitenkansje en tekende even later met een veldscore 91-68 aan. Heroes Den Bosch gaf nog een keer gas en een 13-0 run betekende een 101-69 voorsprong. Caruso stond toen al op 24 punten en Wilson op 17. Persons benutte 1 van zijn twee vrije worpen(101-69) en Bonifant gooide er voor Heroes Den Bosch een driepunter in, 104-69. De ploeg van Jaumin nam daarna wat gas terug, wat ZZ Leiden de gelegenheid gaf om via 104-77 ietwat terug te komen tot 105-80. Uiteindelijk was het Boy van Vliet die de eindstand bepaalde op 109-83.

Op donderdag 14 november komt Basketball Academie Limburg naar De Maaspoort! Tickets scoor je hier.

Foto's: Robert Verboon

Want to stay informed of our latest news? Then sign up for our newsletter!