Tickets / Season passes Webshop

In een bomvol Topsportcentrum heeft Heroes Den Bosch geen vervolg kunnen geven aan de eerdere overwinningen in de DBL. Feyenoord Basketball was in eigen huis met 67-57 te sterk voor de Bosschenaren en stijgen daardoor naar de 2eplek op de ranglijst.

Moeizaam begin

Al in het eerste kwart werd Toon van Helfteren, coach van de thuisploeg, met 2 T’s in een tijdsbestek van een halve minuut, de zaal uitgestuurd. De thuisploeg was allerminst onder de indruk van die beslissing van de scheidsrechter en denderde door naar een 15-12 kwart winst. Heroes Den Bosch kwam er inside niet aan te pas en ook van buiten was het dit kwart, en de gehele wedstrijd, niet de allerbeste wedstrijd van onze schutters. Met een FG% van 31 kan je als ploeg simpelweg geen aanspraak maken op de overwinning.

Onschadelijk
Feyenoord had de beelden van vorige wedstrijden van Heroes Den Bosch goed bekeken en schakelde vakkundig Elijah Wilson uit. De topschutter van Heroes kwam nog wel tot 14 punten, maar het hielp de ploeg in deze uitwedstrijd niet over het dooie punt heen. Ook het 2e kwart ging naar de thuisploeg (19-16) en wat Heroes Den Bosch ook probeerde, het kwam maar niet dichterbij de gastheren. De ruststand werd derhalve bereikt bij een 34-28 stand.

Fysieke strijd
Na de thee ging het bij Heroes Den Bosch iets beter. Beetje bij beetje krabbelde de ploeg van Jean Marc Jaumin iets van de achterstand af en na 3 kwarten was de stand 47-45 en kon het nog alle kanten op in deze fysieke wedstrijd. Thomas van der Mars vocht verbeten duels uit met Jeroen van der List en kwam een paar keer goed door. Van buiten de driepuntslijn lukte het nog steeds niet, maar door het harde werken van de ploeg kon men toch de achterstand verkleinen tot 2 puntjes.

Slotstuk
Het 4ekwart bleef het een fysieke strijd tussen beide ploegen. Bij 54-54 kwam Heroes Den Bosch voor het eerst op voorsprong door een driepunter van Wilson. Diezelfde Wilson moest even later de zaal verlaten toen hij tegen zijn 2eonsportieve fout aanliep. Van der List pareerde die score van Wilson met een verre driepunter en dat brak het verzet bij Heroes Den Bosch. Feyenoord pakte een 10-0 run in deze slotfase om zo de wedstrijd met 67-57 naar zich toe te trekken.

Heroes Den Bosch heeft nu 2 weken de tijd om zich te herpakken voordat Donar Groningen op 30 november op bezoek komt. Aanvang wedstrijd op zaterdag is 20.00 uur. Tickets zijn hier te koop.