Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

Het heeft even geduurd, maar eindelijk was Heroes Den Bosch weer terug in de Maaspoort met het vertrouwde publiek. Zelfs voor deze oefenwedstrijd zat het redelijk vol en de ploeg van head coach Erik Braal stelde het publiek niet teleur.

Shaquille Doorson opende de score voor Aris Leeuwarden met een alley-oop. Dat was ook even het enige wapenfeit dat Aris had in de eerste vijf minuten. Heroes Den Bosch liep redelijk gemakkelijk uit naar een 10-2 voorsprong, onder meer door mooie scores van Edon Maxhuni. Aris Leeuwarden deed wel wat terug, maar het was Heroes Den Bosch dat met snel spel uitliep naar een 24-9 voorsprong. Austin Price en Mike Carlson lieten in deze wedstrijd al zien dat het echte scherpschutters zijn waar deze avond niet veel tegen te doen was. Het was dan ook Price die het kwart afsloot, 29-13.

Ook in het tweede kwart liet de thuisploeg zien dat het in deze voorbereiding al een stukje verder is dan de gasten uit het hoge Noorden. Amper een paar minuten na het begin van dit kwart liet Carlson al zijn tiende punt aantekenen, 34-17. Coach Braal wisselde flink door (alleen Florian Rijkers was nog niet in het veld geweest), maar met welke formatie Heroes Den Bosch ook in het veld kwam, men wist elkaar blindelings te vinden. Aan het eind van het tweede kwart trok Aris toch de verdediging iets meer aan, waardoor de thuisploeg enkele minuten moeizamer tot scoren kwam. Via vrije worpen van Clay Mounce en Keime Helfrich wist Heroes toch wat te scoren, maar de veldscores kwamen in deze periode van Aris Leeuwarden. Beide ploegen vertrokken uiteindelijk met een 50-30 stand naar de kleedkamers.

In de eerste drie minuten van het derde bedrijf liep Heroes Den Bosch verder weg van Aris Leeuwarden. Via twee driepunters en een mooie score van Van der Mars na een no-look pass van Boy van Vliet was het snel 60-32. Aris zette daar alleen een score van Doorson tegenover. Aris knokte zich daarna prima terug en met nog een kleine vier minuten te spelen was het 62-42. Het restant van het kwart hielden beide ploegen elkaar prima in evenwicht, wat een 70-51 stand op het bord bracht na 30 minuten.

Heroes Den Bosch trok de registers weer open in het begin van het vierde kwart en kwam via mooi samenspel en heerlijke assists al snel op 79-53. Veel had Aris ook in dit kwart niet in te brengen, al liet het soms wel zien dat het toch een mooi team op de been heeft gekregen. Met nog drie minuten te spelen liet coach Braal ook Florian Rijkers zijn minuten maken. Onder luid gejuich van de aanwezige fans in de Maaspoort kwam hij het veld in en tekende hij even later meteen voor een sterke actie. Het leverde hem twee vrije worpen op die hij helaas niet wist te verzilveren. Het verschil bleef rond de 25 punten en beide ploegen lieten de laatste anderhalve minuut rustig aan zich voorbij gaan. Maxhuni en Doorson dachten daar anders over en scoorden beide nog voor hun ploeg. Eerstgenoemde bracht met een heerlijke no-look pass de handen nog een keer op elkaar in de Maaspoort, waarna de eindstand werd bepaald op 96-70.

Topscorer bij Heroes Den Bosch was Edon Maxhuni met 18 punten, op de voet gevolgd door Mike Carlson met 14 punten. Voor Aris Leeuwarden waren Reinder Brandsma en Shaquille Doorson met 15 punten de topschutters.

Zondag 12 september speelt Heroes Den Bosch opnieuw in eigen huis. Dan is het Belgische Kangoeroes Basket Mechelen de tegenstander. Tickets voor deze wedstrijd zijn gratis en kunnen besteld worden via shop.ticketing.cm.com/heroes-den-bosch.