Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

In de laatste wedstrijd van de Domestic Round van de BNXT League heeft Heroes Den Bosch korte metten gemaakt met Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Via de kwartstanden 21-18, 28-15, 32-18 en 32-19 werd het uiteindelijk 113-70. Absolute topscorer deze avond was Austin Price met 30 punten (negen driepunters op twaalf pogingen). Edon Maxhuni en Thomas van der Mars kwamen tot 17 punten, Mike Carlson tot 15. In totaal werden er deze avond 33 (!) driepunters raak geschoten, waarvan 22 voor de thuisploeg. Door deze overwinning sluit Heroes Den Bosch de eerste fase van de competitie af als de nummer 1 in de Nederlandse stand.

Sterk begin Zeeuw & Zeeuw Feyenoord
Een furieuze start van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord geeft de gasten uit Rotterdam meteen een 0-8 voorsprong. Een kleine omzetting in het team van Heroes Den Bosch zorgt ervoor dat Feyenoord daarna moeilijker door kan komen en de thuisploeg via 7-11 naar een 15-11 voorsprong kan gaan. Time-out Feyenoord. Beide ploegen wisselen meteen door en Feyenoord komt weer wat beter in het spel. Bij 17-15 is voor Erik Braal de tijd gekomen voor zijn eerste time-out. Maxhuni scoort daarna zijn tiende punt in deze wedstrijd (20-15), waarna Stolk en Carlson (1x FT) de kwartstand bepalen op 21-18.

Austin Price
Morgan Stilma opent het sterke tweede kwart met een driepunter voor Heroes Den Bosch. Van der List en Wellian scoren daarna voor Feyenoord en vooral met die laatste score (dunk) is Erik Braal het compleet niet eens. Hij neemt zijn tweede time-out. Als Toon van Helfteren even later een technische fout krijgt voor Feyenoord is het Price die de stand met zijn vrije worp op 26-22 kan zetten. Heroes Den Bosch drukt goed door en door een driepunter van Price en een score van Van der Mars wordt het 31-22. Price houdt zijn vizier op scherp en weet met nog twee rake driepunters de voorsprong verder uit te breiden, 37-25. De voorsprong voor Heroes Den Bosch loopt op naar 22 punten als Maxhuni en wederom Price met hun driepunters nog maar eens laten zien wat voor schutters het zijn, 49-27. Feyenoord doet dan met twee driepunters toch wat terug, zodat de ruststand 49-33 wordt. Price staat dan al op achttien punten (vijf op zeven driepunters) en Maxhuni heeft al vijftien punten.

Sterk kwart Heroes Den Bosch
Heroes Den Bosch weet van geen ophouden in het begin van het derde kwart. Toon van Helfteren pakt na drie minuten reeds een time-out als Price (2x) en Carlson hun driepunters weer raak gooien, 60-36. Heroes Den Bosch staat dan al op dertien driepunters en Price doet er even later weer eentje bij voor 63-39. Zijn 27ste punt en achtste driepunter. Hij gooit zijn driepunters tot op dit moment tegen een percentage van 80%, wat natuurlijk ongekend hoog is. Heroes Den Bosch weet van geen ophouden en als ook Helfrich zijn driepunters gaat raak schieten, is er voor Feyenoord geen houden meer aan. Met in totaal zeventien driepunters in drie kwarten heeft Heroes Den Bosch via driepunters evenveel punten gemaakt als Feyenoord in totaal na drie kwarten, 81-51.

Driepuntsfestijn
Helfrich scoort in het begin van het laatste kwart zijn derde driepunter en Van der Mars gooit er zijn befaamde hookshot in. Feyenoord grijpt meteen naar de time-out. Met de stand van 88-54 is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, maar Van Helfteren wil zijn manschappen niet naar de slachtbank laten leiden en geeft ze nog wat mee voor de resterende minuten. Het verschil tussen beide ploegen blijft deze avond veel te groot en Heroes Den Bosch blijft de driepunters aaneen rijgen. Mounce doet dat voor 93-57 en even later is het Price die met de twintigste driepunter van de avond voor Heroes Den Bosch de stand op 98-63 gooit. Het is uiteindelijk Mounce die, met een driepunter, de grens van 100 punten bereikt. Wederom time-out Feyenoord. De thuisploeg blijft goed spelen en het is Boy van Vliet die met zijn eerste score van de avond en de 22ste driepunter voor Heroes Den Bosch de stand naar 113-68 tilt. Feyenoord weet nog een keer te scoren en met nog twaalf seconden op de klok dribbelt Price de wedstrijd uit. Eindstand 113-70.