Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

Ook de tweede westrijd dit weekend heeft Heroes Den Bosch winnend afgesloten. Na de kraker tegen ZZ Leiden was nu Landstede Hammers Zwolle de tegenstander. In het Landstede Sportcentrum werd het via de kwartstanden 11-16, 8-14, 13-11 en 17-24 uiteindelijk 49-65 voor Heroes Den Bosch.

Het is Landstede Hammers Zwolle dat de wedstrijd opent deze middag. Binnen anderhalve minuut is het 5-0, maar Heroes Den Bosch komt via Edon Maxhuni en Austin Price weer snel op gelijke hoogte. De daaropvolgende minuten gaan beide ploegen gelijk op en bij 10-9 schakelt Heroes Den Bosch een tandje bij. Thomas van der Mars staat dan al op 6 rebounds en de ploeg van Erik Braal loopt even weg naar een 10-14 voorsprong. Mohamed Kherrazi mag vervolgens met een spin move het kwart afsluiten voor Heroes Den Bosch, 11-16.

Mike Carlson laat in het begin van het tweede kwart weer zien wat voor kwaliteiten hij in huis heeft. Zijn twee scores brengen Heroes Den Bosch naar 11-21 en defensief heeft Heroes Den Bosch de zaken prima voor elkaar. Landstede Zwolle komt er niet doorheen en laat pas na vier minuten in dit kwart de eerste score noteren. Met nog een kleine vijf minuten op de klok scoort Van der Mars de 16-25. Even later plukt hij zijn reeds 11e (!) rebound onder het bord vandaan. Landstede Zwolle vlucht in de time-out en kan daarna nog niet echt overtuigen. Met nog twee minuten te spelen is de stand 19-25 en besluit ook coach Erik Braal tot een time-out. De ploeg sluit het kwart daarna prima af met een driepunter van Price en een steal, fast break en score van Clay Mounce. Beide ploegen gaan met 19-30 de kleedkamer in.

Ook in het derde kwart zijn de scores duur. Shane Hammink en Austin Price lukt het wel om het netje te vinden voor 22-34, maar daarna staan de ploegen een tijdje droog. Na een minuutje of vier weet Maxhuni met twee scores toch weer wat punten bij te schrijven. Aan de kant van Landstede Zwolle lukt dat Echols en De Pagter ook, zodat het verschil nog steeds 12 punten blijft, 26-38. Het blijft een wedstrijd waarin de punten moeizaam op het bord komen, maar Landstede pakt toch even het momentum. Twee opeenvolgende scores brengen de thuisploeg naar 32-41 en Erik Braal roept zijn spelers even naar de kant voor een time-out. In het restant weten de ploegen ook niet meer tot scoren te komen en het derde kwart gaat met 13-11 naar de thuisploeg. De tussenstand komt hierdoor op 32-41.

Clay Mounce en Edon Maxhuni openen het laatste kwart. Heroes Den Bosch loopt uit naar 32-46 en heeft de wedstrijd volledig onder controle. Maxhuni mag even later drie keer aanleggen voor vrije worpen, maar weet er maar eentje te verzilveren. Ook Echols laat voor Landstede Zwolle een vrije worp liggen (1 op 2) en even later is het Maxhuni die met een and-one op zijn driepunter vier punten bij laat tekenen, 35-51. Landstede Zwolle pakt het initiatief in de wedstrijd even over en komt via Echols en De Pagter terug tot 9 punten, 44-53. Head coach Erik Braal grijpt op tijd in en krijgt zijn manschappen weer volledig op de rit. Het slot is overduidelijk voor Heroes Den Bosch dat dit kwart met 17-24 zal winnen. Eindstand in Zwolle is 49-65.

Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch was Edon Maxhuni met 15 punten. Austin Price kwam tot 14 punten. Thomas van der Mars pakte 11 rebounds en Mohamed Kherrazi pakte er 8 deze middag.