Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

Als de eerste wedstrijd een voorbode is voor de rest van deze serie dan gaan we nog mooie wedstrijden tegemoet. In een heerlijke wedstrijd in en tegen Leiden pakt Heroes Den Bosch het thuisvoordeel in de play-off serie door met 83-92 te winnen. Austin Price liet met 28 punten (7 driepunters) wederom zien dat, als hij on fire is, hij bijna niet kan missen. Edon Maxhuni kwam deze avond tot 18 punten, Thomas van der Mars kwam tot 13.

Het is Mohamed Kherrazi die de eerste score van deze play-off finale in het netje gooit. Heroes Den Bosch opent het eerste kwart sterk en komt via een 6-9 stand op een 11-15 voorsprong. Voor Heroes Den Bosch heeft Maxhuni dan het 10.000ste punt gescoord in alle play-off finale wedstrijden voor de Bosschenaren, aan de andere kant liet Tubutis het 3000ste punt voor ZZ Leiden noteren in de finale wedstrijden van de play-off die die club gespeeld heeft. (Dit alles met dank aan Jacob Bergsma). Heroes Den Bosch loopt uit naar 15-21 en het is Geert Hammink die de eerste time-out van deze wedstrijd pakt. Kherrazi zet Heroes Den Bosch dan op 15-23, maar mist de bonus die hij na de score mag nemen. Ook Olisemeka kan zijn vrije worpen niet allemaal verzilveren aan het eind van het eerste kwart, zodat de stand na 10 enerverende minuten op 21-25 staat.

ZZ Leiden pakt in het tweede kwart het initiatief in de wedstrijd en kan via een sterke run een 30-28 voorsprong pakken. Time-out Braal. Ook die pakt goed uit want door een 0-12 run staat Heroes Den Bosch weer met 10 punten voor, 30-40. De laatste 4 punten van deze run zijn van Austin Price die na een lastige driepunter mag aanleggen voor een bonus vrije worp en zo een 4-pointplay in de boeken schiet. Wederom komt ZZ Leiden terug, deze keer door een 10-2 run voor de thuisploeg, 40-42. Wederom pakt Braal een time-out en even later loopt Braal tegen een technische fout aan. Bouwknecht mist het buitenkansje waarna Maxhuni de stand op 40-47 kan bepalen. Met nog 2 seconden op de klok is het Midtgaardt die met een driepunter beide ploegen met een stand van 43-47 naar de kleedkamer stuurt.

Ook in het derde kwart blijft het een heerlijke wedstrijd om naar te kijken. Heroes Den Bosch loopt wederom weg van ZZ Leiden, mede onder aanvoering van Austin Price. Met zijn 5e en 6e driepunter zet hij de stand op 48-58. Even later gooit Shane Hammink de 11e driepunter voor Heroes Den Bosch deze avond erin en staat de stand op 50-61. Maar zoals al eerder het geval was kruipt ZZ Leiden toch weer dichterbij. Mikalauskas komt een paar keer goed door en met nog iets meer dan een minuut te spelen is de stand 66-66. Clay Mounce en Bouwknecht bepalen met hun driepunter de stand na 30 minuten dan op 69-69.

Van Bree opent het kwart met een driepunter en het is meteen Erik Braal die een time-out neemt. De wedstrijd blijft daarna gelijk opgaan, al is het Heroes Den Bosch wat iets beter in de wedstrijd zit. “We bleven heel gedisciplineerd spelen,” vertelde Erik Braal na de wedstrijd. ”We weten dat ZZ Leiden runs kan plaatsen, steals pakt en dat het publiek er achter gaat staan. Het is zaak dan rustig te blijven en dat deden we goed,” gaf hij verder aan. Dat was goed te zien bij de 77-76 stand in het voordeel van ZZ Leiden. Er leek een kentering te komen, maar een score van Hammink betekende 77-78 en Heroes Den Bosch liep langzaam aan verder weg van de thuisclub. Geert Hammink incasseerde daarna een technische fout maar deze keer was het Price die de bonus niet kon verzilveren. Even later schoot hij 2 vrije worpen wel feilloos raak en toen Shane Hammink wederom een score liet zien pakte ZZ Leiden de time-out. Daarna mocht Heroes Den Bosch meerdere malen naar de vrijeworplijn en het was Clay Mounce die 2 vrije worpen raak schoot voor 78-89. Vlak daarna was het van Bree die met een driepunter ZZ Leiden toch weer even liet aanhaken, 81-89. ZZ Leiden wilde de klok snel stoppen, maakte een fout en dat was meteen de 5e deze wedstrijd van Dunn. Price mocht daarna aanleggen van de vrijeworplijn en kon zo zijn 27ste en 28ste punt van deze avond laten aantekenen. De eindstand werd uiteindelijk 83-92 in het voordeel van Heroes Den Bosch, dat nu met een goed gevoel aan de tweede wedstrijd kan beginnen.

Deze Game 2 is maandag om 20:00u in Maaspoort Den Bosch. Tickets zijn verkrijgbaar via onze ticketshop.