Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

Wederom winst! Na een moeizame eerste helft pakt Heroes Den Bosch uiteindelijk toch met duidelijke cijfers de overwinning in Den Helder: 75-94. Het is alweer de vijfde overwinning op rij voor de mannen van head coach Erik Braal.

De bedoelingen van Heroes Den Bosch waren al meteen duidelijk: die vijfde overwinning zou er komen deze avond. Binnen drie minuten stond de ploeg, door scores van Shane Hammink, Mike Carlson en Austin Price, al op een 0-11 voorsprong. Den Helder Suns kwam pas na 3,5 minuut tot scoren, maar drukte daarna wel meteen door en kwam terug tot op één punt, 14-15. Erik Braal pakte de broodnodige time-out en Heroes Den Bosch sloot het eerste kwart af met een 16-20 voorsprong.

Het tweede kwart bleven de Suns doordrukken. Heroes Den Bosch stond wel steeds op voorsprong, al was het minimaal. Scores van Carlson, Edon Maxhuni en Price gaven Heroes een 23-29 voorsprong, maar de ploeg uit de Marinestad gaf zich niet gewonnen. Via Sam van Oostrum, Mickey Kolhorn en Stan van den Elzen kwam de thuisploeg, met nog drie minuten te spelen, voor het eerst op voorsprong, 41-40. Even later heroverde Heroes Den Bosch toch weer de leiding in de wedstrijd, door wie anders dan Mike Carlson, 42-44. David Idada mocht voor Den Helder Suns naar de vrijeworplijn om de stand weer gelijk te trekken, maar miste zijn beide pogingen. Hammink deed dat even later beter voor de uitploeg en zijn twee vrije worpen zetten de ruststand op 42-46. Carlson en Price waren tot dat moment de scorers aan Bossche zijde met respectievelijk 15 en 12 punten.

Heroes Den Bosch kwam sterk uit de kleedkamers. Thomas van der Mars en zeker Hammink waren uiterst trefzeker. Dit resulteerde weer in een voorsprong van 11 punten na vijf minuten spelen, 47-58. Een driepunter van Ben Kovac bracht Den Helder Suns op 50-58, maar een sterke periode van Boy van Vliet (11 punten op rij) gaf Heroes Den Bosch even later een voorsprong van 16 punten, 55-71. Beide ploegen konden nog een keer scoren en met 60-73 was het kwart ten einde.

Van der Mars begon het 4e kwart met zijn beroemde hook shot, waarna Maxhuni er 60-77 van maakte. Zijn bonus vrije worp ging mis, maar Van Vliet was zeer attent en pakte de rebound en aansluitende score voor 60-79. Keime Helfrich zorgde er met twee rake driepunters voor dat Heroes uitliep naar 64-85 en het verzet van Den Helder Suns was gebroken. Van Vliet scoorde nog lekker verder, evenals Carlson. Aan het eind van het kwart kwam ook Florian Rijkers nog op het scorebord en uiteindelijk sloten beide ploegen de wedstrijd af met een 75-94 score.

Evenals zaterdag in Amsterdam scoorden vanavond opnieuw veel spelers in de dubbele cijfers: liefst zes. Carlson (19), Van Vliet (17), Helfrich (16), Hammink (15), Price (12) en Van der Mars (10) tekenden daarvoor. Laatstgenoemde pakte ook nog 12 rebounds, waarmee zijn tweede double-double binnen een week een feit was. Edon Maxhuni strooide met 9 assists.