Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

De tweede BNXT Supercup is een prooi geworden voor Filou Oostende. Na twee sterke kwarten was de stand 53-30, maar Heroes Den Bosch wist die achterstand van 23 punten bij rust toch terug te brengen tot vier in het laatste kwart. Verder kwam de ploeg niet meer en zo was het Filou Oostende dat met 90-82 de eerste prijs van het seizoen kon pakken. Topscorer aan de kant van Filou Oostende was Breein Tyree met 35 punten. Bij Heroes Den Bosch kwam Chris-Ebou Ndow tot 26 punten.

Beide ploegen laten meteen zien dat ze de wedstrijd willen winnen. Dusan Djordjevic laat aan de kant van Filou Oostende zijn klasse meteen zien en aan de kant van Heroes Den Bosch is het Austin Price die meteen zijn visitekaartje afgeeft middels een driepunter. Via 5-3 gaat de stand naar 8-8 en beide ploegen blijven goed bij elkaar in het spoor. Breein Tyree is dan aan de kant van Filou Oostende scorend bijna niet te stoppen en zo loopt Filou Oostende langzaamaan weg van Heroes Den Bosch. Stand na het eerste kwart is 27-19.

Keye van der Vuurst de Vries opent het tweede kwart voor Filou Oostende. Djordjevic laat zich even later scorend ook weer gelden en zet de stand op 36-23. Na vrije worpen van Chris-Ebou Ndow en Price is de stand 38-27. De coaches winden zich dan om de beurt op over de beslissingen van het arbitrale trio. Dario Gjergja loopt eerst tegen een technische fout aan, even later krijgt ook Erik Braal een technische fout. Filou Oostende blijft de betere van de twee ploegen en loopt uit naar 46-28. Vlak voor rust krijgt Price zijn derde fout en Tyree kan met zijn veertiende punt de stand op 48-30 zetten. De ruststand wordt uiteindelijk bepaald op 53-30.

Met 21-29 gaat dan het derde kwart naar Heroes Den Bosch. Ndow helpt Heroes met zijn scores (twaalf punten dit kwart) het gaatje te verkleinen, al zal het in het laatste kwart nog een hels karwei worden om de resterende vijftien punten achterstand ook weg te werken.

Met de stand 74-59 vangt dan het laatste kwart aan. Ook in dat kwart komt Heroes Den Bosch steeds verder terug. Tyree blijft wel scoren voor Filou Oostende, maar Emmett Naar en Price blijven dat ook voor Heroes Den Bosch doen. De vijftien punten achterstand worden toch even zeventien punten, maar dan komt Heroes Den Bosch via 82-65 op 82-73. Twee driepunters van Verners Kohs betekenen 84-80 en de spanning is weer volop aanwezig. Heroes Den Bosch kan echter niet meer verder doordrukken en zo is de overwinning voor Filou Oostende een feit.