Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

Ook Kangoeroes Basket Mechelen is in de vierde wedstrijd in de cross-border fase te sterk voor Heroes Den Bosch. Via de kwartstanden 15-17, 25-21, 17-16 en 27-12 werd het uiteindelijk 84-66 voor de thuisploeg. Austin Price kwam deze avond tot 14 punten. Hij werd gevolgd door Mohamed Kherrazi met 11 punten en Mike Carlson en Thomas van der Mars met 10 punten.

Met 15-17 in het eerste kwart laat Heroes Den Bosch zien met wat voor intenties het deze uitwedstrijd wil aanpakken. Kherrazi opent de score al heel snel en daarna hebben beide ploegen even moeite om het schot te vinden. Aan de kant van Mechelen vallen ze, als ze de kans krijgen, iets beter. Bij Heroes Den Bosch gaat de bal er iets minder makkelijk in. Defensief heeft de ploeg van Erik Braal het prima voor elkaar, waardoor Mechelen toch ook moeite heeft om bij de ring te komen. Mechelen komt op 7-4, maar het is mede door sterk spel van Van der Mars dat Heroes Den Bosch op een 9-13 voorsprong komt. Van der Mars zal daarna nog twee keer het net vinden met tussendoor een driepunter van Mukubu voor Kangoeroes Basket Mechelen.

Het tweede kwart pakt Mechelen het anders aan. Met Mukubu meteen in het begin in de dubbele cijfers en een scorende Stephens is het al snel 22-17 voor de thuisploeg. Voor Heroes Den Bosch is het Dwayne Lautier-Ogunleye die met een four-point play het verschil terugbrengt naar één punt, 22-21. Toch pakt Mechelen de draad weer op en de ploeg van coach Michiels loopt uit naar een 31-23 voorsprong. D-LO verkleint het gat naar 31-26 en even later komt Heroes Den Bosch via Hammink en Price op 35-35. Een and-1 voor Mechelen betekent 38-35 en in de daaropvolgende fast break van Mechelen loopt Hammink tegen een onsportieve én technische fout aan, waardoor hij meteen de kleedkamer kan opzoeken. De vrije worp voor de T wordt benut en van de twee vrije worpen voor de U gaat er één in. Price zet daarna met een driepunter de ruststand op 40-38.

Heroes Den Bosch komt fel uit de kleedkamer en komt via Mounce en Carlson op een 40-43 voorsprong. Wederom Mounce zorgt voor 42-45 en na vier minuten komt Mechelen, door het sterke spel van Heroes Den Bosch, al in foutenlast. Toch knokt de ploeg zich goed terug in de wedstrijd en Heroes kan niet echt profiteren van de foutenlast. Ze mogen in de resterende zes minuten maar twee keer naar de vrijeworplijn. Halfweg het kwart loopt Carlson tegen een technische fout aan na een opmerking tegen de scheidsrechters. Mechelen komt door die vrije worp op 50-49. Beide ploegen blijven gelijk opgaan en met nog een halve minuut te spelen loopt Lautier-Ogunleye tegen een onsportieve fout aan. Mukubu benut één van zijn twee vrije worpen en met 57-54 kunnen beide ploegen aan het slotakkoord beginnen.

In het laatste kwart komt Mechelen na iets meer dan drie minuten weer in foutenlast. Ook in dit kwart kan Heroes Den Bosch daar geen voordeel uit halen en als ze al wel op de vrijeworplijn komen, dan schieten ze niet helemaal met scherp. Mechelen profiteert veel meer en loopt snel uit naar 62-54. Er is geen moment meer in dit kwart waarop Heroes Den Bosch nog in de buurt kan komen van de gastheren. Mukubu blijft de Bosschenaren pijn doen. Op 74-64 plaatst Kangoeroes Basket Mechelen nog een 10-0 run, waardoor het 84-64 wordt. Van der Mars mag dan de wedstrijd afsluiten, 84-66.