Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

Heroes Den Bosch heeft de eerste prijs van het seizoen binnen! In de strijd om de Nederlandse Supercup was men veel te sterk voor Donar Groningen. De veertien punten voorsprong na het eerste kwart kwamen eigenlijk nooit meer in gevaar en de ploeg van Erik Braal wist uiteindelijk met 76-59 te winnen van Donar Groningen.

Na een wat stroeve opening, met twee gemiste vrije worpen van Thomas van der Mars, pakt Heroes Den Bosch in het restant van het kwart duidelijk het initiatief. Donte Thomas gooit er meteen een driepunter in tegen zijn oude club, maar even later doet ook Vernon Taylor dat. Austin Price zet dan met twee driepunters de thuisclub op een 9-3 voorsprong. Door sterk spel van Chris-Ebou Ndow komt Heroes Den Bosch snel op 15-5 en is daar de eerste time-out voor Donar Groningen. Ndow en Boy van Vliet zorgen dan voor de 21-8 en wederom is het Matthew Otten die een time-out neemt. Voor Donar Groningen heeft dan ook Clay Mounce zijn punten gescoord tegen zijn oude werkgever. Het is Van Vliet die eigenhandig, met zijn zevende punt op rij, de stand dan op 24-10 kan zetten.

Ronalds Zakis begint dan voor Donar Groningen te scoren in het begin van het tweede kwart. Keime Helfrich en Sander Hollanders gooien hun driepunters raak en als Charles Callison voor Donar ook begint te scoren staat het na drie minuten 30-19. Time-out Heroes Den Bosch. De thuisploeg liep daarna uit naar 36-20, alleen onderbroken door een vrije worp van Callison die verkregen werd door een technische fout van Thomas. Donar Groningen liet, mede door scores van Taylor, Heroes Den Bosch niet verder weg lopen. Via 36-20 werd het 43-26 en het was Price die in de zoemer met een driepunter de ruststand bepaalde op 46-28.

Emmett Naar opent het derde kwart en komt in de eerste vijf minuten nog twee keer tot scoren. Olaf Schaftenaar en Taylor doen dat voor Donar Groningen, maar via Van der Mars komt Heroes Den Bosch toch op 22 punten voorsprong. Time-out Donar. Een 2-11 run brengt Donar Groningen weer een beetje in de wedstrijd, 57-44. Jito Kok zorgt er dan voor dat de marge bij het ingaan van het laatste kwart vijftien punten is, 59-44.

Dat kwart begint met een onsportieve fout voor Olaf Schaftenaar. Kok benut één van de twee vrije worpen en even later is het Verners Kohs die met een bommetje 63-44 laat aantekenen. Callison doet dat ook voor Donar Groningen en zo is de stand met nog acht minuten op de klok 63-47. De wedstrijd kabbelt dan wat voort, Heroes Den Bosch ziet dat de overwinning wel binnen is en bij Donar Groningen ontbreekt het geloof om nog iets terug te kunnen doen. Bij 69-56, na twee scores van Schaftenaar, pakt Erik Braal de time-out. Even later, bij de stand 72-56 en iets minder dan drie minuten op de klok, doet Matthew Otten aan de kant van Donar Groningen hetzelfde. Veel helpt het allemaal niet meer. Beide ploegen geloven het wel in de laatste minuten en zo gaat de Supercup naar Heroes Den Bosch.

Austin Price was met veertien punten de productiefste aan de kant van Heroes Den Bosch, gevolgd door Emmett Naar met twaalf punten. Aan de kant van Donar kwam Vernon Taylor tot twintig punten.