Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

In een goed bezette Maaspoort bleef Heroes Den Bosch na zijn derde wedstrijd in de BNXT League ook ongeslagen. Aris Leeuwarden werd via de kwartstanden 19-14, 21-20, 21-18 en 24-18 met 85-70 huiswaarts gestuurd. Chris-Ebou Ndow kwam tot zeventien punten en elf rebounds. Austin Price was goed voor vijftien punten en Kobe Webster voor dertien.

Aris Leeuwarden begint de wedstrijd met drie gemiste vrije worpen, waarna Thomas van der Mars de stand op 0-4 bepaalt door twee scores op rij. Chris-Ebou Ndow en Austin Price zorgen er dan voor dat Heroes Den Bosch snel uitloopt naar een 11-3 voorsprong. Aris Leeuwarden komt daarna sterk terug, tot 11-9, maar Donte Thomas en Ndow zorgen ervoor dat de marge weer acht punten bedraagt, 17-9. Laatstgenoemde deed dat met een keiharde dunk. Even daarvoor had Thomas ook al voor spektakel gezorgd door een lay-up van Aris Leeuwarden keihard te blokken. Een driepunter in de laatste seconde zorgt er uiteindelijk voor dat de kwartstand 19-14 bedraagt.

Palsson benut nu, in tegenstelling tot het begin van de wedstrijd, wel zijn vrije worpen voor Aris Leeuwarden, 19-16. Price, Kobe Webster en Emmett Naar zorgen er dan voor dat Heroes Den Bosch op 25-19 komt, maar daarna is het Aris Leeuwarden dat het beste van het spel heeft. Door ondermeer twee driepunters van Bob Berghuis komen de gasten op een 29-30 voorsprong in het tweede kwart. Heroes Den Bosch herpakt zich en kan Q2 afsluiten met een 40-34 voorsprong.

Die voorsprong van zes punten wordt na de rust snel verdubbeld. Heroes Den Bosch komt sterk uit de kleedkamers, terwijl Aris Leeuwarden nog aan de thee zit. Binnen een paar minuten is het 51-39 en is daar de time-out voor Aris Leeuwarden. Keevan Veinot blijft daarna voor Aris zijn punten maken. Helaas voor zijn ploeg is hij de enige die dit voor elkaar krijgt. Aan de kant van Heroes Den Bosch is het Webster die met een driepunter en een and-1 goed doorkomt en ervoor zorgt dat de voorsprong groeit naar dertien punten. Aris doet in de persoon van Kaleb Warner nog wat terug. Stand na drie kwarten: 61-52.

Webster opent het laatste kwart, waarin Heroes Den Bosch niet veel meer te vrezen heeft van de tegenstander. Shaquille Doorson mag een paar keer aanleggen voor een alley-oop, maar Heroes Den Bosch geeft verder niet veel weg en kan aanvallend ook het verschil blijven maken. Webster en Keime Helfrich bouwen de voorsprong verder uit (70-54) en de wedstrijd zit in de tas voor de thuisploeg. Met 85-70 wordt uiteindelijk de wedstrijd afgesloten en kan de massaal opgekomen jeugd het veld betreden om met hun helden op de foto te gaan!