Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

Alle thuiswedstrijden winnen en er 'on the road' eentje meepakken. Voorlopig ligt Heroes Den Bosch goed op schema. In en tegen Porto werd vanavond na een sterke wedstrijd met 68-71 gewonnen, waardoor de ploeg van Erik Braal nu op 2x winst en 1x verlies staat in Group C van de FIBA Europe Cup. Chris-Ebou Ndow tekende voor veertien punten en Kobe Webster kwam tot dertien punten en zeven assists.

FC Porto krijgt in het begin van de wedstrijd de vrije worpen. In de eerste drie aanvallen van de thuisploeg krijgt Heroes Den Bosch even zovele fouten tegen. Finke weet wel raad met de vrije worpen en even later is het dezelfde Finke die de thuisploeg op 5-4 schiet. Donte Thomas en Verners Kohs pakken dan de draad op en brengen de voorsprong naar Bossche zijde, 5-8. Verdedigend blokken Austin Price en Kohs hun tegenstander prima af en ook aanvallend laat Price weer zien wat hij waard is. Halfweg het kwart is de stand 9-15 in het voordeel van Heroes Den Bosch. De ploeg van Erik Braal komt daarna snel in foutenlast, maar dat weerhoudt ze er niet van om het FC Porto goed lastig te maken. Stand na het eerste kwart: 19-25.

Ndow begint het tweede kwart met een dunk. Een score van Boy van Vliet en een 8-second violation zorgt daarna meteen voor een time-out voor de thuisploeg. FC Porto komt dan sterk terug met twee driepunters en dat is voor Erik Braal ook aanleiding om de time-out te nemen. De stand is op dat moment 25-29. De 2.06 meter lange en 32 jaar oude Guerreiro zorgt er even later voor dat de stand toch gelijk getrokken wordt, 29-29. Drie rake vrije worpen en een driepunter van Price geven Heroes Den Bosch dan een 31-35 voorsprong. Onder leiding van Teyvon Myers komt de thuisploeg terug, waardoor beide ploegen met een 38-38 stand de kleedkamers opzoeken.

Emmett Naar en Jito Kok zorgen ervoor dat de voorsprong weer in Bossche handen komt, maar een sterke 11-0 run van de thuisploeg betekent even later een 51-44 tussenstand. Thomas weet dan voor Heroes Den Bosch te scoren en ook Naar lukt dat met een driepunter. Met 18-11 blijft de score laag in dit kwart en beide ploegen maken zich met een 56-49 stand op voor het laatste bedrijf.

Twee driepunters van Kobe Webster brengen Heroes Den Bosch weer dichterbij FC Porto, 56-55. Oud-Leidenaar Finke scoort dan ook vanaf de driepuntslijn en zo is de stand 59-55 met nog iets meer dan zes minuten op de klok. Heroes Den Bosch trekt de stand gelijk, FC Porto komt weer op voorsprong en even daarna is het door twee scores van Van der Mars 64-66. Met nog dertig seconden op de klok staat het 67-67. Time-out FC Porto. Webster pakt dan de steal en het is Ndow die 67-69 kan scoren. De volgende aanval van FC Porto strandt in schoonheid, waarna Ndow meteen naar de vrijeworplijn mag. Eén op twee betekent 67-70. Nog tien seconden te spelen. Kok geeft dan met een onsportieve fout FC Porto nog een kansje, maar ook zij weten maar één van de twee toegekende vrije worpen te verzilveren. Het aansluitende balbezit levert een turn-over op en twee vrije worpen voor Ndow. Met één rake vrije worp bepaalt hij de eindstand op 68-71 in het voordeel van Heroes Den Bosch.