Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

Heroes Den Bosch heeft ook de tweede overwinning binnen in de FIBA Europe Cup. Halfweg het laatste kwart stond de thuisploeg met 21 punten voor, maar BK Opava wist nog knap terug te knokken. Uiteindelijk was de voorsprong groot genoeg om zo met 87-82 de overwinning binnen te slepen.

BK Opava opent heel snel de score, maar heeft daarna niet al teveel haast meer. Heroes Den Bosch loopt snel naar een 7-2 voorsprong en BK Opava begaat even later zelfs een 8 seconds violation. Austin Price heeft er meer zin in en zorgt er met drie rake driepunters mede voor dat Heroes Den Bosch na zeven minuten op een 18-10 voorsprong staat. Time-out BK Opava. Price weet van geen ophouden en meteen na de hervatting ligt zijn vierde driepunter er al in, 21-10. Edon Maxhuni bouwt de voorsprong nog wat verder uit: zijn driepunter betekent 24-10. BK Opava kan toch nog wat terug doen en brengt de stand na tien minuten spelen op 24-18.

BK Opava begint iets feller aan het tweede kwart dan aan het eerste en komt na twee minuten al op 27-26. Een four-point play van Austin Price, die zijn totaal al op 16 punten brengt, geeft Heroes Den Bosch weer wat lucht, 31-26. Beide ploegen houden elkaar dan redelijk in evenwicht en bij de stand van 37-31 is het tijd voor de tweede time-out van BK Opava. De gasten uit Tsjechiƫ krabbelen daarna wat weg van de achterstand en komen rap terug tot 37-36. Via Thomas van der Mars, Price en Carlson loopt Heroes Den Bosch toch weer uit naar 43-38. Price is nog niet klaar en besluit deze eerste helft met 21 punten. Hij brengt de stand halfweg de wedstrijd op 49-43.

Na een heerlijk blockshot van Clay Mounce kan Austin Price aan de andere kant de score openen door drie vrije worpen raak te schieten. BK Opava schiet er aan de andere kant in de persoon van Jan Svandrlik ook een driepunter in waardoor het verschil zes punten blijft, 52-46. Het verschil tussen beide ploegen blijft klein, maar Heroes Den Bosch blijft toch het betere van het spel hebben. Halfweg het kwart is de stand 58-51. Clay Mounce krijgt dan met een denderdunk het Bossche publiek op de banken, maar Martin Gniadek krijgt dat publiek ook meteen weer stil met zijn loepzuivere driepunter, 60-54. Gniadek blijft een plaag voor de Bosschenaren en houdt zijn ploeg met zijn scores goed in het spoor van Heroes Den Bosch. Met nog iets meer dan een minuut op de klok zet Clay Mounce met twee rake vrije worpen 66-59 op het bord. Even later moet dan Gniadek met vijf persoonlijke fouten naar de kant en daarmee is heel even de angel uit de ploeg bij de Tsjechen. Clay Mounce gooit er nog maar eens een dunk in en met 68-59 is het derde kwart ten einde.

Morgan Stilma opent het laatste kwart met een and-one, 71-59. Als even later Mohamed Kherrazi de 73-59 op het bord dunkt is het aan de coach van BK Opava om orde op zaken te stellen d.m.v. een time-out. Dat haalt niet veel uit want via een score van Kherrazi en een steal en score van Morgan Stilma is het een minuut later 77-60. Weer een time-out voor BK Opava, maar Heroes Den Bosch laat zich niet uit het veld slaan. Halfweg het kwart is de stand 85-64, mede door goed spel aan Bossche zijde van Keime Helfrich. BK Opava zet toch nog een keer goed aan en komt terug tot een achterstand van 14 punten, waar het er 21 waren een paar minuten geleden. Head coach Erik Braal pakt, na de vijfde persoonlijke fout van Kherrazi, een time-out. Er zijn dan nog iets meer dan twee minuten te spelen. De vrije worpen voor BK Opava worden beide gemist door Svandrlik, maar meteen daarna mag Palenik ook aanleggen voor twee vrije worpen. Hij benut er maar eentje, waardoor de stand op 87-74 komt. Heroes Den Bosch heeft even moeite met scoren maar weet met drie aanvallende rebounds BK Opava wel van de eigen basket weg te houden. In de laatste minuten gaat het dan toch nog bijna fout. Via een 2-18 run komen de Tsjechen steeds dichterbij en met nog vier seconden op de klok is het 87-82. De thuisploeg houdt stand en kan zo de tweede overwinning boeken in de FIBA Europe Cup dit seizoen.

Topscorers aan de kant van Heroes Den Bosch waren Austin Price met 24 punten en Clay Mounce met 18 punten.