Tickets / Season passes Webshop

In een volle en warme Vijf Meihal wist Heroes Den Bosch in een spannende wedstrijd de 4e overwinning van het seizoen te boeken. Via de kwartstanden 28-22, 10-26, 21-15 en 22-25 werd het uiteindelijk 81-88 voor Heroes Den Bosch. Austin Price was deze middag met 14 punten topscorer aan de Bossche kant. Chris-Ebou Ndow kwam tot 12 punten, evenals Boy van Vliet. Ndow pakte ook nog 10 rebounds en scoorde zo een mooie double-double. Thomas van der Mars kwam tot 10 punten.

ZZ Leiden start de wedstrijd beter dan Heroes Den Bosch en pakt vanaf 5-5 de voorsprong. Het loopt snel weg naar een 17-9 voorsprong waarna Austin Price via een open lay-up 17-11 kan scoren. Price (5p) en Chris-Ebou Ndow (6p) zijn dan de enige spelers die gescoord hebben voor Heroes Den Bosch. Het team komt dan daarna iets beter in het ritme en weet ervoor te zorgen dat het verschil niet groter wordt dit kwart. Het is Keime Helfrich die met een loepzuivere driepunter de kwartstand op 28-22 kan zetten.

Thomas van der Mars en Boy van Vliet zorgen er voor dat Heroes Den Bosch snel terugkomt in de wedstrijd in het begin van het tweede kwart. Via 30-28 wordt het daarna door twee scores van Van Vliet 32-33 en staat Heroes Den Bosch voor de eerste keer op voorsprong in deze wedstrijd. Jito Kok komt daarna ook door met zijn scores en de voorsprong wordt 6 punten, 32-38. Bouwknecht komt dan voor ZZ Leiden iets meer in het spel voor en via een and-1 voor Venskus wordt het dan 38-43. De laatste scores van dit kwart komen op naam van Van Vliet en Price. Zij bepalen de ruststand op 38-48 zodat Heroes Den Bosch met een comfortabele voorsprong richting kleedkamer kan.

Ndow pakt in het derde kwart scorend het initiatief en zorgt er mede voor dat de voorsprong voor Heroes Den Bosch 12 punten wordt, 44-56. Als Verners Kohs daarna zijn driepunter raak knalt pakt ZZ Leiden de time-out. Twee driepunters van Hammond voor ZZ Leiden brengt de kloof weer onder de tien punten, 50-59 en is het de beurt aan Erik Braal om een time-out te nemen. Van Bree pakt dan het initiatief voor de thuisploeg en als ook Alcegaire gaat scoren is de stand aan het eind van het derde kwart 59-63 en is de voorsprong van 15 punten redelijk verdwenen.

Een 4-point play van Helfrich aan het begin van het laatste kwart geeft wat lucht voor Heroes Den Bosch, 59-67. De voorsprong loopt daarna weer op naar de dubbele cijfers, maar ZZ Leiden komt, zoals bekend is van de ploeg, toch weer terug in de wedstrijd. Van Bree en Bouwknecht weten de scores te maken en een driepunter van Van den Elzen betekent 75-76 met nog een kleine 4 minuten te spelen. De voorsprong gaat dan naar ZZ Leiden, 77-76 maar Emmett Naar en Price geven Heroes Den Bosch weer een voorsprong van 4 punten, 77-81. Rutherford maakt het dan nog spannender, 79-81, maar Van der Mars en Naar blijven koelbloedig in het scoren. HeroesDen Bosch speelt de wedstrijd dan gecontroleerd uit en komt na een rondje vrije worpen dan uit op een eindstand van 81-88.