Tickets / Season passes Webshop

In een weer swingende Maaspoort heeft Heroes Den Bosch de eerste wedstrijd in de BNXT League winnend afgesloten: 72-64. In een intens duel waarin beide ploegen fel verdedigden was het toch uiteindelijk de thuisploeg die met de overwinning aan de haal ging.

Het is Edon Maxhuni die na twee en een halve minuut de eerste score op het bord zet voor Heroes. Bij beide ploegen is te merken dat de spanning toch wel aanwezig is. De goed gevulde Maaspoort klapt de handen stuk de eerste twee minuten, maar als de eerste score er eenmaal inzit is er ook geen houden meer aan. Beide ploegen gaan meteen vol voor de winst en het is Heroes Den Bosch dat door een driepunter van Maxhuni op een 9-6 voorsprong komt halverwege het eerste kwart. De voorsprong van de thuisploeg blijft schommelen rond de 3 à 4 punten, maar aan het eind van het eerste kwart is het ZZ Leiden toch gelukt om de marge zo miniem mogelijk te houden, 20-19.

Ook bij de start van het tweede kwart duurt het meer dan twee minuten voordat de eerste score gemaakt wordt. Twee vrije worpen van Mike Carlson zijn daarvoor nodig. Na vijf minuten spelen is de stand pas 24-24. Even later is het Maxhuni met een bommetje en pakt Geert Hammink de time-out voor ZZ Leiden. Heroes Den Bosch schakelt even bij en komt via mooie scores van Clay Mounce en Austin Price op een 32-26 voorsprong. Beide ploegen hebben het vizier aan het eind van het tweede kwart even niet scherp en de ploegen gaan met 34-30 de kleedkamer in.

Het derde kwart begint met een gemiste open lay-up van Mikalauskas, waarna Mike Carlson 36-30 laat aantekenen. Een drieputner van Tubutis brengt ZZ Leiden weer wat dichterbij, maar ook Mike Carlson weet hoe te scoren van achter de driepuntslijn. Shane Hammink brengt Heroes Den Bosch even later met een and-one op 44-39. Heroes Den Bosch blijft steeds aan de goede kant van de score, maar kan nog niet echt afstand nemen van de tegenstander. Defensief doen beide ploegen niet voor elkaar onder. ZZ leiden krabbelt toch weer wat van de achterstand af en bij 44-43 vindt head coach Erik Braal het welletjes en pakt een time-out. ZZ Leiden is niet onder de indruk en laat het ritme deze keer niet verstoren. Even later pakken ze via Einaras Tubutis, die twee driepunters scoort, een 44-49 voorsprong. Het kwart wordt afgesloten met een 48-52 voorsprong voor ZZ Leiden.

Keime Helfrich opent het laatste kwart furieus. Met een driepunter en een heerlijke lay-up zet hij Heroes Den Bosch op een 53-52 voorsprong. Edon Maxhuni is ook terug in het veld en via zijn and-one wordt het 56-52. Met nog 8.21 op de klok pakt ZZ Leiden weer een time-out. Maxhuni gaat daarna gewoon verder met scoren. Zijn driepunter vanuit de hoek betekent 7 punten voorsprong voor Heroes Den Bosch, 59-52. ZZ Leiden pakt toch de draad weer op en komt terug tot 60-58. Maar ook Heroes Den Bosch toont veerkracht en twee scores van Mike Carlson geven de ploeg van Erik Braal weer wat lucht, 66-58.

ZZ Leiden denkt het verschil weer kleiner te maken, maar hun score valt net buiten de schotklok. De aansluitende score van Mike Carlson zet 68-60 op het bord met nog een kleine 40 seconden te spelen. ZZ Leiden scoort nog een keer, Mike Carlson, Mikalauskas en Maxhuni kunnen nog naar de vrijeworplijn en de overwinning voor Heroes Den Bosch is een feit. Met 72-64 pakt de ploeg de eerste overwinning in de BNXT League.

Topscorers aan de kant van Heroes Den Bosch waren Edon Maxhuni met 20 punten, Mike Carlson met 18 en Hammink en Price met 10 punten. Mohamed Kherrrazi pakte 10 rebounds.

Zondag staat alweer de volgende wedstrijd in de BNXT League op het programma. Om 14:00u speelt Heroes Den Bosch in Zwolle tegen Landstede Hammers. Tickets zijn hier te koop.