Tickets / Season passes Webshop

Na twee pijnlijke nederlagen tegen Donar en Feyenoord heeft Heroes Den Bosch zich vanavond herpakt. In Zwolle werd overtuigend gewonnen van Landstede Hammers: 65-87.

Beide ploegen begonnen scherp en fel aan de wedstrijd, wat resulteerde in een hoge intensiteit. Tegen mindere tegenstanders wil Zwolle nog wel eens wat afwachtend uit de startblokken komen, maar tegen Heroes Den Bosch zijn de Hammers direct scherp en wordt flink verdedigd. Landstede loopt zo uit naar 23-13, maar onder meer door een fout van Jhonathan Dunn op een driepuntspoging van Demario Mayfield komt Heroes met 23-18 terug in het spoor.

Mede dankzij scores van Dunn en Dahlman pakt Zwolle in Q2 weer een voorsprong van dubbele cijfers, maar dan zet Heroes de knop om en vecht zich knap terug in de wedstrijd. Onder leiding van topschutter Miha Lapornik komen de Bosschenaren tegen de rust al bijna langszij: 40-37.

Heroes start sterk in het derde kwart. De ploeg van head coach Jean-Marc Jaumin werkt hard in de verdediging, terwijl de passing van de Hammers te wensen overlaat. Maar liefst negen keer gooit de thuisploeg in het derde kwart de bal weg: koren op de molen van Heroes, die dankzij scorende inbreng van Thomas van der Mars en Demario Mayfield al gauw op voorsprong komen en zelfs uitlopen naar 45-61. Onder leiding van Dahlman herpakt Landstede Hammers zich nog enigszins, maar met nog één kwart te gaan en een 54-65 stand is de uitgangspositie gunstig voor Heroes.

In de slotperiode probeert Landstede nog wel wat te forceren, maar het mag niet baten. Heroes controleert na het derde ook het vierde kwart en laat zien waar het toe in staat is. De Bosschenaren tonen geen mededogen en lopen via een vrije worp van Lapornik uit naar 59-79. Van Schaik gooit dan nog wel een bommetje raak namens de Hammers, maar het is slechts een doekje voor het bloeden. Uiteindelijk pakt Heroes Den Bosch een zeer knappe 65-87 overwinning.

Dit betekent dat Heroes Den Bosch morgen met een goed gevoel de bubbel van de FIBA Europe Cup ingaat. Dinsdag staat in Maaspoort Den Bosch de achtste finale van het Europese toernooi op het programma tegen Arged BMSLAM Stal Ostrów.

Bron: Dutch Basketball League