Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

In een hele sterke wedstrijd pakt Heroes Den Bosch de derde overwinning in deze eerste ronde van de FIBA Europe Cup. Met 77-65 was Heroes Den Bosch vanavond te sterk voor Fribourg Olympic. Chris-Ebou Ndow kwam tot 21 punten en twaalf rebounds. Thomas van der Mars was goed voor veertien punten. Boy van Vliet werd gekroond tot man of the match met acht punten, zes rebounds, zes assists en een heel belangrijke steal aan het einde van de wedstrijd.

Bijna drie minuten duurde het deze avond voordat Heroes Den Bosch de eerste score kon laten noteren. Austin Price was degene die de ban brak voor Heroes deze avond. Fribourg had dan al twee keer de basket kunnen vinden, 3-4. Het is daarna wederom Fribourg die twee keer kan scoren. Heroes Den Bosch zet daar een score van Jito Kok tegenover, 5-8. Kok en Ndow geven dan de voorsprong aan de thuisploeg en Heroes Den Bosch loopt iets weg van de tegenstander. Met nog bijna twee minuten te spelen is de tussenstand 16-10. Uiteindelijk is de stand na het eerste kwart 18-14.

Het verschil tussen beide ploegen in het tweede kwart blijft gering. Tot halverwege Q2 blijft het verschil tussen de drie en vijf punten. Via 22-19 wordt het 27-22 en dat is voor Heroes Den Bosch het sein om een tandje bij te schakelen. Kok en Ndow gaan voorop in de strijd en als dan ook Webster gaat scoren is de stand met nog iets meer dan twee minuten op de klok 35-26. Time-out Fribourg. De Zwitsers komen daarna toch weer terug in de wedstrijd en zetten de ruststand op 37-33.

Sterk spel van Heroes Den Bosch geeft ze in het begin van het derde kwart een 43-35 voorsprong. De scores zijn bijna op één hand te tellen dit kwart, maar Heroes Den Bosch maakt er net een paar meer dan Fribourg en komt met nog twee minuten te spelen op 52-42. Fribourg scoort nog twee keer en zet zo de stand op 52-46.

Verdedigend staat het aan Bossche zijde nog steeds goed in het laatste kwart. Ndow opent met een driepunter en in de daaropvolgende aanval van Fribourg wordt de bal door Heroes Den Bosch wederom geblokt, wat het totaal op acht brengt deze wedstrijd. Verners Kohs tekent daarna met een driepunter voor 58-46 en Fribourg vlucht in de time-out. Die valt goed bij de Zwitsers, want ze komen snel terug tot 66-60. Kobe Webster en Ndow brengen het verschil weer in de dubbele cijfers, 70-60, met nog anderhalve minuut op de klok. Beide ploegen vechten voor elke bal, maar aan de kant van Heroes Den Bosch gaat dat nét iets feller. Eindstand in de Maaspoort is 77-65.