Tickets / Season passes Webshop

Na jaar in aangepaste vorm weer ‘normaal’ toernooiverloop

Heroes Den Bosch heeft zich als vicekampioen gekwalificeerd voor de FIBA Europe Cup. Vandaag heeft de club zich ook officieel ingeschreven. Waar het toernooi afgelopen seizoen vanwege de coronapandemie nog werd afgewerkt in verschillende hubs, waarvan twee in Den Bosch, is het streven van de organisatie om de draad nu weer op te pakken en een ‘normale’ competitie af te werken. Dit houdt in dat er een dubbele poulefase komt met uit- en thuiswedstrijden gevolgd door een knock-out fase. Het is nog niet bekend of Heroes Den Bosch eerst een voorronde moet spelen of dat de club direct instroomt in de poulefase. Dit hangt af van het aantal inschrijvingen.

“Den Bosch zou altijd Europees moeten spelen,” heeft clubeigenaar Bob van Oosterhout al meermaals aangegeven. Toch had dit jaar misschien wel een uitzondering op die regel kunnen zijn. “Een lastig corona seizoen, het bouwen aan het team met een nieuwe coaching staff en de start van de BNXT League, heeft ons doen spelen met de gedachte om ons volledig te focussen op de competitie en het bekertoernooi,” legt General Manager Stefan Wessels uit. “Toch hebben de sportieve factoren de doorslag gegeven en hebben we besloten ons in te schrijven voor de FIBA Europe Cup, wat natuurlijk ook prachtig nieuws is voor onze fans en sponsoren.” Deelname aan het toernooi was bovendien een nadrukkelijke wens van head coach Erik Braal: “Het is niet te onderschatten hoe belangrijk het spelen op Europees topniveau en de daarbij behorende reizen naar het buitenland zijn voor het teamproces. Ik geloof er dan ook 100% in dat onze deelname aan de FIBA Europe Cup voordelig gaat zijn voor onze kansen in de BNXT League en het bekertoernooi.”

De loting voor de poulefase staat half augustus (exacte datum n.t.b.) op de planning in München, waar het hoofdkantoor van FIBA Europe gevestigd is. Zodra er meer duidelijkheid is omtrent het spelen van een mogelijke voorronde en de loting, zal de club hierover direct communiceren. Wat wél reeds bekend is, zijn de speeldata voor de wedstrijden in de eerste poulefase. Dinsdag 12 of woensdag 13 oktober staat de openingswedstrijd op de rol, waarna ook in de vijf weken die volgen iedere dinsdag of woensdag gespeeld zal worden om op het totaal van zes groepswedstrijden te komen. Dit betekent dat de eerste poulefase zal eindigen op dinsdag 16 of woensdag 17 november.

Tags:

FIBA Europe Cup

Keep me Posted!

Want to stay informed of our latest news? Then sign up for our newsletter!

Keep Me Posted