Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

In de tweede wedstrijd dit jaar werd Basketbal Academie Limburg verslagen met 77-87. Na twee kwarten stond Heroes Den Bosch nog met 11 punten achter, maar na rust wist de ploeg van head coach Erik Braal dan toch de 15e overwinning van dit seizoen te pakken. Mike Carlson en Austin Price waren de topscorers met 15 punten. Clay Mounce kwam tot 14 punten.

Thomas van der Mars was er nog niet bij deze avond, maar Morgan Stilma keerde wel weer terug bij de selectie van Heroes Den Bosch. BAL beschikte, door de overbekende pandemie, over slechts zeven spelers in de rotatie.

Daar was in het begin van het eerste kwart niet veel van te merken. Halverwege Q1 was de stand 8-8, maar daarna was het Basketbal Academie Limburg dat steeds aan de goede kant van de score bleef. Via onder andere Sander Hollanders kwamen ze op een 18-11 voorsprong. Heroes Den Bosch kon in de achtervolging. Dat lukte in het restant van dit kwart nog niet helemaal, waardoor Q1 met 25-19 naar de thuisploeg ging.

Ook in het tweede kwart kon de thuisploeg 25 punten scoren. Heroes Den Bosch scoorde 1 punt meer dan in het eerste kwart. Het was Verhoeven die de score opende voor de thuisploeg, waarna Morgan Stilma ook zijn eerste punten liet noteren. Via scores van Mitchell en Masnic liep BAL uit naar 39-28. Heroes Den Bosch had nog geen antwoord op het spel van de thuisploeg. Mike Carlson en Keime Helfrich wisten dan wel het net te vinden, maar het was BAL dat met een 50-39 voorsprong aan de thee kon.

Met 15-25 ging het derde kwart naar Heroes Den Bosch. BAL kon nog wel de score openen dit kwart, maar het waren Carlson en Maxhuni die met hun scores de achterstand konden verkleinen tot 8 punten, 57-49. Mounce bracht met een lay-up de score naar 58-51 en even later was het weer Mounce die met 8 punten op rij Heroes Den Bosch naar 63-62 gooide. Even later was het Boy van Vliet die zijn ploeg eindelijk weer op voorsprong schoot deze wedstrijd, 63-64. Mitchell zorgde er vervolgens voor dat BAL toch nog met een voorsprong het laatste kwart in kon gaan, 65-64.

Heroes Den Bosch pakte dan in het laatste kwart toch het initiatief in de wedstrijd. De uitploeg bracht de score naar 71-74 en kon even later de voorsprong verder uitbreiden na 8 punten van Shane Hammink, 73-82. Carlson kon via twee vrije worpen zijn totaal naar 15 punten brengen. Hetzelfde deed Price even later met een loepzuivere driepunter. Makkelijk ging het niet, maar met 77-87 kon de ploeg van Erik Braal toch de winst meenemen uit Weert.