Tickets / Season passes Webshop

De ploeg in vorm tegen de ploeg waar drie starters ontbraken door blessures. In het eerste kwart bood Den Helder Suns nog de nodige tegenstand (21-16), maar daarna was de koek snel op. Bij rust was het verschil nog 18 punten in het voordeel van Heroes Den Bosch. Na de pauze liep het verschil nog flink op: 107-58. Heroes Den Bosch sluit de Elite A als nummer twee af en mag in de play-offs spelen tegen Yoast United. Den Helder Suns moet het opnemen tegen Donar.

De tip-off, die verkeerd gaat, blijkt een voorbode van de eerste minuten van deze wedstrijd. Beide ploegen hebben moeite om in hun spel te komen en verzuimen ook om de score te openen. Het is uiteindelijk Alan Herndon die met een floater de eerste punten op het bord zet na meer dan twee minuten spelen. Daarna gaat het kwart ook als een sneltrein voorbij, mede doordat er maar één keer gefloten wordt voor een fout van een speler. Die eer gaat in dit kwart naar Bolden Brace. Na de score van Herndon is het al snel Nino Gorissen die Den Helder Suns op voorsprong schiet. De ploeg van Peter van Noord mag dan de nodige blessures hebben, ze nemen via Dyon Halman en wederom Gorissen een 8-12 voorsprong. Heroes Den Bosch doet via Miha Lapornik en Jonathon Williams wat terug, waarna Dominic Gilbert de stand op 14-12 zet. Twee vrije worpen van diezelfde Gilbert brengen de stand op 16-12, waarna Demario Mayfield uiteindelijk met twee scores de 21-16 op het bord schiet na tien minuten spelen.

Heroes Den Bosch begint furieus aan het tweede kwart. Binnen no-time is de voorsprong van 21-16 opgekrikt naar een 32-16 voorsprong. De sterk spelende Gilbert dunkt fantastisch binnen en ook Stefan Wessels laat zien nog lang niet versleten te zijn. Yarick Brussen en Halman doen voor Den Helder Suns wat terug, maar een bommetje van Lapornik zet Heroes Den Bosch op 38-20, de grootste voorsprong in deze eerste helft. Gorissen is de verdediging van Heroes Den Bosch weer te snel af en scoort vakkundig de 38-22. Er volgt dan een lastige fase voor Heroes Den Bosch, wat geheel te danken is aan het sterke verdedigen van Den Helder Suns. Heroes Den Bosch komt er inside even niet aan te pas en het is Brace die met twee scores op rij en een vrije worp na een technische fout voor coach Jean-Marc Jaumin de stand naar 40-28 brengt. Heroes pakt de draad weer op, mede onder aanvoering van Jose Dimitri Maconda, en kan de eerste helft afsluiten met een 49-31 voorsprong.

In het derde kwart geeft Heroes Den Bosch de ploeg uit de marinestad weer geen enkele kans om ook maar iets dichterbij te komen. Sterker nog, de ploeg van Jaumin loopt alleen maar verder uit en kan het vanaf dit derde kwart stellen zonder Williams (10 minuten, 2 punten) en Lapornik, die met het oog op de komende play-offs waarschijnlijk uit voorzorg aan de kant worden gehouden. De kans op blessures is natuurlijk altijd aanwezig en als coach wil je dat zo net voor aanvang van de play-offs zoveel mogelijk beperken. Dat geeft de kans aan Maconda om te laten zien wat hij kan en ook Quincy Tjon Affo en Sam Vianen zullen nog minuten gaan maken in deze wedstrijd. Maconda eindigt de wedstrijd met 11 punten en ook Vianen ziet zijn naam terug op het sheet. Heroes Den Bosch loopt dit kwart snel uit naar een 74-39 voorsprong. In die run zitten mooie scores van Herndon (alley-oop) en wederom zeer sterk spel van Gilbert (6 punten in iets meer dan een minuut tijd). Met de stand van 81-42 beginnen beide ploegen aan het laatste bedrijf.

Ook dat laatste kwart gaat overtuigend naar de Bosschenaren: 26-16. JaCori Payne en Maconda openen de score voor Heroes Den Bosch dit kwart. Na een hookshot van Thomas van der Mars is het Mickey Kolhorn die goed doorkomt met twee fraaie scores. Veel doet het niet aan de stand, want een paar seconden later zet Herndon een verschil van 40 punten op het bord: 89-49. Herndon zal deze wedstrijd topscorer worden met 22 punten, waaronder een paar fraaie alley-oops, driepunters en dunks. Hij heeft zijn ritme goed te pakken voor de play-offs. De jeugd (Maconda, Vianen en Tjon Affo), aangevuld met ‘good old’ Wessels en Payne, mogen dan het kwart afsluiten. Wessels kan op aangeven van Vianen de 103-51 scoren, waarna diezelfde Vianen even later zelf de 107-53 op het bord gooit. De laatste score van de avond is voor Xyon Rivers, die met een mooie floater de eindstand bepaalt op 107-58.