Tickets / Season passes Webshop

Met een weer fitte Elijah Clarance terug in de ploeg besliste Heroes Den Bosch al voor rust de home game tegen Den Helder Suns (50-30). Ook in het derde en vierde kwart toonde Den Bosch zich de sterkste en liep het verschil uiteindelijk op tot 90-63. Elijah Wilson was met vijftien punten de beste scorer aan de kant van de thuisclub. Bij de Suns kwam Michael Miller tot zestien punten.

Sterke opening Heroes
Elijah Wilson had er na 15 seconden al een driepunter in liggen en even later was het Henk Norel, die met zijn befaamde hookshot, 5-0 liet aantekenen. Heroes Den Bosch liep verder uit naar 10-2, waarna Den Helder Suns toch weer iets terug kon doen, 10-6. Het was wederom Wilson met een driepunter die het verschil naar 7 bracht, 13-6, waarna Thomas van der Mars Den Helder Suns verder op achterstand zette. Diezelfde van der Mars gooide een midrange jumper raak, waarna Boyd van der Vuurst de Vries, nadat hij Van der Mars vakkundig geblokt had, de stand op 17-11 bepaalde. Van der Mars en Seger Bonifant zorgden ervoor dat de voorsprong voor de Bosschenaren opliep naar 11 punten, en uiteindelijk was het Elijah Clarence die de kwartstand op 24-13 bepaalde.

Zonder zorgen de rust in
Den Helder Suns kwam in het begin van het tweede kwart sterker uit de startblokken dan de gastheren. De ploeg van coach Van Noord zag kans om de achterstand te verkleinen tot 24-22. Heroes Den Bosch liet er in het restant van het kwart geen misverstand over bestaan wie deze wedstrijd zou gaan winnen. Den Helder speelde echt niet slecht, maar het was de ploeg van Jaumin die via 39-25 uitliep naar een 50-30 ruststand. Die stand werd bepaald door een mooie dunk van Norbert Thelissen, die over de baseline kwam aanvliegen en zo de verdediging van Den Helder Suns het nakijken gaf.

Suns maatje te klein
Na de thee ging Den Bosch verder waar het gebleven was. Ook dit kwart was duidelijk dat Den Helder Suns een maatje te klein was voor Heroes Den Bosch. Na de score van Henry Caruso mocht Yarrick Brussen aanleggen voor de eerste vrije worpen voor de Suns in deze wedstrijd, 53-32. Heroes Den Bosch liep aan het einde van dit kwart uit naar een voorsprong van 24 punten, wat coach Jaumin de mogelijkheid gaf flink door te wisselen. De Bosschenaren konden zich feitelijk al gaan opmaken voor de topper van aanstaande zaterdag.

Sterk spel Van den Elzen
Clarance begon het laatste kwart met een heerlijke score, waarna Wessels en Bonifant het verschil naar 80-49 brachten. Stan van den Elzen liet ook in dit kwart even zien dat hij zich prima staande kan houden in een topploeg en bediende Krill op magistrale wijze, zodat die een driepunter kon afdrukken voor 87-59. Bij vlagen liet de ploeg van Peter van Noord toch echt wel zien dat het prima tegenstand kan bieden, maar met de blessures van Gorissen en Byers kwam de ploeg toch zeker tekort deze avond. Uiteindelijk konden beide ploegen bij de stand van 90-63 de kleedkamers opzoeken.

Zondag 8 maart speelt Heroes Den Bosch opnieuw in de Maaspoort! Ditmaal vs. Aris Leeuwarden. Scoor hier je tickets voor deze home game!

Want to stay informed of our latest news? Then sign up for our newsletter!