Tickets / Season passes Webshop

Samuell Williamson complementeert rotatie Heroes Den Bosch
Amerikaanse forward tekent voor één seizoen in de Maaspoort

Samuell Williamson (7-9-2000) is de zevende nieuwe aanwinst van Heroes Den Bosch voor het seizoen 2024-2025 en daarmee is de vaste rotatie van head coach Erik Braal compleet. De rest van de twaalf-koppige selectie zal worden ingevuld met talentvolle jeugdspelers, hierover snel meer.

De 2.01 lange Texaan komt over van de Southern Methodist University (NCAA), waarvoor hij de afgelopen twee seizoenen uitkwam. Hiervoor speelde de forward drie seizoenen voor de University of Louisville (drievoudig NCAA champion*) Nadat hij als 5 star recruit uit highschool kwam. In 2019 werd hij tevens opgeroepen voor de McDonald’s All-American Game, een all-star game voor de op dat moment 24 beste highschool spelers (waaronder huidig USAMNT speler Anthony Edwards). In Den Bosch tekent Samuell een contract voor één seizoen.

*Het resultaat van hun laatste kampioenschap in 2013 is later geschrapt.

“Ik ben blij dat het team nu definitief rond is,” begint head coach Erik Braal, die met het contracteren van Williamson nu met een complete selectie kan beginnen aan de voorbereidingen. Hij vervolgt: “Samuell gaat onze small-forward positie invullen. We konden geen overeenstemming vinden met Emmanuel Akot over een verlenging van zijn contract. We zijn door gaan schakelen en hebben met Samuell een ander soort speler, maar iemand die de positie goed in kan vullen. Een beetje zoals Clay Mounce dat deed in 2022. Hij is slim, balvaardig, kan goed passen en verdedigen. Hij past in een team dat écht als team wil spelen.”

Met het oog op ontwikkeling heeft de club dit seizoen bewust gekozen voor drie gretige Amerikaanse “rookies” met de ondersteuning van de ervaren Sherron Dorsey-Walker die de mannen op een geweldige manier wegwijs kan maken in hun prof carrière.

Tags:

Team

Keep me Posted!

Want to stay informed of our latest news? Then sign up for our newsletter!

Keep Me Posted