Tickets / Season passes Webshop

Na het eerste kwart zag het er somber uit voor Heroes Den Bosch. Landstede Hammers had een 18-25 voorsprong genomen en de laatste score van Mike Schilder in de buzzer deed de Bosschenaren toch pijn, 18-25. Halfweg hadden de mannen van Jean-Marc Jaumin de achterstand alweer weggewerkt. Mede doordat Landstede Hammers in het laatste kwart maar tot 9 punten kwam werd de overwinning veiliggesteld voor Heroes Den Bosch. De Zwollenaren gaan daardoor voor de derde keer onderuit in deze competitie, 71-57.

Moeizaam begin
Henry Caruso opende met een and-1 de wedstrijd, maar Landstede Hammers was dit eerste kwart op alle fronten net wat sterker dan Heroes Den Bosch. Binnen enkele minuten stond de stand op 3-9 en kon Jean-Marc Jaumin al aan de herstelwerkzaamheden beginnen. Na de time-out was het Elijah Wilson, deze avond topscorer met 24 punten, die met een driepunter het verschil naar drie bracht. Mike Schilder gooide er ook een driepunter in en via 2 opeenvolgende scores van Nathan Krill was het halfweg het kwart 10-12. Landstede Hammers liep even wat weg bij Heroes Den Bosch, 12-17, maar dankzij Stefan Wessels was ook dat gaatje weer snel gedicht, 16-17. De laatste minuten waren weer voor Landstede Hammers, dat met een score van Schilder in de buzzer de stand op 18-25 bepaalde.

Ommekeer
Wilson opende het bal in het tweede kwart met twee loepzuivere scores en door een score van Henk Norel was de stand weer gelijk, 25-25. Noah Dahlman en Wessels scoorden back-to-back waarna het Nigel van Oostrum was die de voorsprong weer aan Landstede Hammers gaf, 27-31. Stan van den Elzen trok de stand naar 30-31 en bij de stand 32-33 greep Herman van den Belt naar de time-out. Mohamed Kherrazi mocht Landstede Hammers nog op 32-35 zetten, maar een driepunter van Wilson vanuit de kleedkamer betekende 35-35 en een ommekeer in de wedstrijd. Caruso bracht Heroes Den Bosch weer aan de leiding. Nathan Krill en Siyani Chambers sloten het kwart af met een 40-35 voorsprong voor Heroes Den Bosch.

Spektakel in Q3
Met 13-13 was het derde kwart niet het meest productieve kwart bij beide ploegen, maar zeker wel het meest spectaculaire. Om en om scores van Heroes Den Bosch en Landstede Hammers gaf nog geen verschil. Bij 47-41 en met nog 4 minuten te spelen, zat Landstede Hammers al in foutenlast en was het Chambers die Heroes Den Bosch met twee rake vrije worpen op 49-41 bracht. Norel gooide 1 op 2 uit zijn vrije worpen, na een overtreding van de Pagter. Dat zou niet het laatste pittige duel zijn tussen die twee, want even later lagen ze beide op de grond van de Maaspoort. Over en weer geduw en getrek resulteerde in een onsportieve en een diskwalificerende fout voor Henk Norel, die dus de kleedkamer kon opzoeken. De 4 vrije worpen die de Pagter daarna mocht nemen gingen alle vier, onder een striemend fluitconcert, mis, waardoor Landstede Hammers bleef steken op 50-41. Toen ook Dahlman daarna nog een vrije worp miste was het Heroes Den Bosch dat volledig het momentum in de wedstrijd pakte. Een driepunter van Caruso betekende 53-42. Landstede Hammers rechtte nog een keer de rug en kon met een verschil van vijf punten, 53-48, aan het laatste kwart beginnen.

Wedstrijd in de knip
In dat laatste kwart kwam Landstede Hammers niet verder dan 9 punten. En dat is inclusief de driepunter van Devon van Oostrum in de laatste seconde van de wedstrijd toen iedereen al aan het feest vieren was. Krill en Bonifant haalden in het begin van het kwart de trekker over, 60-48 en na een backcourt violation van de Pagter pakte van den Belt weer een time-out. Met nog zes minuten op de klok was het Krill die zijn twee vrije worpen benutte en daarmee zijn 11e punt op het bord gooide. Schilder en Dahlman scoorden nog voor Landstede Hammers, Wilson voor Heroes Den Bosch en de Pagter kon zijn twee vrije worpen, wederom onder een striemend fluitconcert, weer niet verzilveren. Chambers met een bommetje en Wilson met een steal en de score tekenden voor 69-52. De wedstrijd zat in de knip voor Heroes Den Bosch. Van den Belt pakte nog een time-out waarna Chambers voor Heroes Den Bosch en Dahlman en Devon van Oostrum voor Landstede Hammers de einstand bepaalden op 71-57.

Volgende week zaterdag, 8 februari, staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Hierin speelt Heroes Den Bosch tegen Basketbal Academie Limburg. Tickets zijn hier verkrijgbaar!