Tickets / Seizoenkaarten Webshop

De maatregelen om het COVID-19 virus te beteugelen in Nederland en Europa trekken diepe sporen in onze maatschappij en raakt ons allen, dus ook de sport in de breedste zin van het woord. Onze volksgezondheid heeft de allerhoogste prioriteit. Er wordt een groot beroep gedaan op onze gezamenlijke weerbaarheid, solidariteit en veerkracht.

Tegen een steeds veranderende achtergrond van nieuwe richtlijnen en maatregelen van de overheid heeft de DBL getracht weloverwogen besluiten te nemen in de lijn van het afgekondigde beleid en redelijkerwijs anticiperend op de afgekondigde verwachtingen. Zaterdag 14 maart zag de situatie er nog totaal anders uit dan zelfs een dag later of de dag van vandaag; de aanvankelijk afgekondigde deadline van 31 maart werd 6 april, trainingslocaties zijn inmiddels gesloten en naar de VS teruggekeerde DBL-spelers kunnen voorlopig niet meer terugkeren. Overal in Nederland en Europa worden (sport)evenementen afgelast en competities beëindigd. Het besef dat we te maken hebben met een ontwrichting die niet weken, maar maanden zal bestrijken, is breed ingedaald. Gelet op die overwegingen werd het onhoudbaar te veronderstellen, laat staan te rechtvaardigen dat een herstart van de DBL mogelijk zou zijn in mei.

Gegeven het bovenstaande heeft de DBL een analyse gemaakt van de situatie; zowel financieel/economisch als sportief en organisatorisch. Belangrijkste conclusie: de prioriteiten zijn verschoven. Van een eventuele herstart ligt de focus nu uitsluitend op het managen van deze (sportieve) crisis op korte termijn. Dit geldt voor de clubs, alsmede de DBL zelf. Om duidelijkheid te scheppen naar spelers, fans, sponsors, media en andere stakeholders én om te kunnen focussen op de korte termijn uitdagingen heeft de DBL het volgende besloten.

  • Het lopende seizoen 2019-2020 wordt per direct beëindigd.
  • Er wordt geen kampioen aangewezen. De DBL acht dit niet passend, gelet op het gemankeerde seizoen en de situatie waarin ons land verkeert.
  • Voor de Europacupinschrijvingen wordt de huidige ranking aangehouden. Landstede Hammers eindigt als 1e in de competitie (CL), Donar als 2e, Heroes Den Bosch als 3e en Zorg en Zekerheid Leiden als 4e (welke clubs in gaan schrijven voor Europees basketball wordt de komende maanden bepaald).
  • De bekerfinale wordt doorgeschoven als openingsevent naar het begin van het nieuwe seizoen. Gekochte kaarten blijven vooralsnog staan.
  • De Supercup (Landstede Hammers versus winnaar bekerfinale) wordt mogelijk een eindejaarsevent.

Voorzitter DBL Ramses Braakman: “Dit besluit is een harde klap voor de DBL-clubs en onze sport in Nederland. Het lijkt ons echter het enige juiste besluit, gelet op de bedreiging van de volksgezondheid en de maatschappelijke ontwrichting die momenteel gaande is. De DBL-clubs beseffen dat we als sport even een pas op de plaats moeten maken en duidelijkheid moeten verschaffen. Alhoewel de clubs voor een ongekend grote uitdaging staan de komende maanden, zullen wij er met vereende krachten alles aan doen toe te werken naar een goede start in het nieuwe seizoen!”

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted