Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Aanhoudende knieklachten breken boomlange center op

Henk Norel zet een punt achter zijn professionele basketballcarrière. De 2.13m lange center kwam naar Den Bosch met het doel om een kampioenschap binnen te halen, maar moet zijn missie in verband met aanhoudende knieklachten vroegtijdig beëindigen. Norel werd in 2009 gedraft door NBA-team Minnesota Timberwolves en speelde voor gerenommeerde Spaanse clubs als Joventut Badalona en Basket Zaragoza. Op 24 juni 2006 maakte hij zijn debuut voor het Nederlands team, waarvoor hij in totaal 79 keer uitkwam.

Norel licht zijn keuze om te stoppen toe: “Het is een besluit waar ik lang over heb moeten nadenken. Fysiek blijf ik problemen houden met mijn knie en heb ik last van mijn knie. Ik vind het moeilijk om een seizoen te gaan beginnen zonder volledig fit te zijn en rekening te houden met mijn fysieke gesteldheid. Als ik speel wil ik mijn focus volledig op basketball kunnen hebben en niet alleen op mijn knieën en op herstel. Na vijf operaties kan ik het niet meer opbrengen om er alles voor te geven.”

Vanzelfsprekend baalt President Bob van Oosterhout dat hij Norel moet laten gaan: “Henk is niet alleen een fantastische speler, maar ook een geweldige persoonlijkheid. Hij lag enorm goed in de groep en was een uitstekende mentor voor onze jonge getalenteerde spelers. Het is ontzettend jammer dat zijn lichaam niet meer kan wat zijn geest wil. Bovenal voor Henk is het heel vervelend dat hij deze keuze heeft moeten maken. We hadden hem nog veel langer als speler bij de club willen houden, maar natuurlijk moeten we zijn keuze accepteren. Wel houden we Henk graag betrokken bij de club, omdat ik ervan overtuigd ben dat er ook na zijn actieve carrière als speler een grote loopbaan op andere vlakken voor hem ligt. Die ambitie is wederzijds. De komende periode zullen we dit samen verder verkennen. Henk is een grootheid binnen het Nederlandse basketball en we wensen hem het allerbeste toe. Uiteraard krijgt hij nog het afscheid dat hij verdient en dat bij hem past.”


Norel geeft meer tekst en uitleg in onderstaande video.

Interview met dank aan Thijs Media & Leon Kersten.

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted