Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Point guard sluit direct aan bij selectie van head coach Jean-Marc Jaumin

Heroes Den Bosch heeft José Dimitri Maconda gecontracteerd. De 1.88 meter lange point guard is vastgelegd tot eind januari, waarna Heroes een eenzijdige optie heeft om hem tot het einde van het seizoen te binden. Maconda, voorheen uitkomend in de Spaanse Liga EBA, was onderdeel van de Nederlandse U16 en U18 selecties. Met beide teams speelde hij een Europees kampioenschap. Met de U16 selectie werd hij tweede (divisie B). Bij Heroes Den Bosch sluit hij aan bij het topteam, dat door de toevoeging van Maconda nog beter op niveau is. Scott Thomas is nog herstellende van een hardnekkige voetblessure en zal in januari niet aansluiten bij de groep.

“Maconda is een talentvolle point guard die al ervaring heeft opgedaan in Spanje,” begint Technisch manager Roel van de Graaf. Hij vervolgt: “Vanwege corona lag daar het een en ander stil, waardoor wij Dimitri nu aan ons hebben kunnen binden. Hij is al een aantal dagen bij de groep en zal vanavond bij de selectie zitten voor het duel met Landstede Hammers in Zwolle voor de Dutch Basketball League.”

Dimitri is gelukkig nu hij zich bij het topteam van Heroes Den Bosch mag voegen: “Door corona heb ik de afgelopen tijd niet veel in teamverband kunnen trainen en spelen. Ik ben dan ook blij dat Heroes Den Bosch mij deze kans heeft geboden, die ik natuurlijk met beide handen aangrijp. Ik ga mijn uiterste best doen om mezelf te bewijzen, zodat ik ook na januari nog in Den Bosch speel. Daarnaast kijk ik natuurlijk ontzettend uit naar de poulefase van de FIBA Europe Cup aan het einde van deze maand.”

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted