Tickets / Season passes Webshop

In een zeer goede wedstrijd heeft New Heroes in en tegen Zwolle de eerste wedstrijd in de halve finale ( best of five) overtuigend gewonnen. Via een 33-31 ruststand liep New Heroes na rust soeverein uit naar een 63-89 eindstand.

Teams in evenwicht
Met 14 rake driepunters liet New Heroes zien dat het vizier in deze play-offs op scherp staat. Landstede mocht, via een driepunter van Kajami-Keane, de score openen, maar New Heroes pakte via Henson en Taylor meteen het momentum terug. Lang duurde dat overigens niet, maar het was alvast een waarschuwing in de richting van Landstede Zwolle voor het restant van de wedstrijd. Datzelfde Landstede liep daarna even uit naar een voorsprong van 11-8, waarna beide ploegen elkaar in dit kwart keurig in evenwicht hielden. Uiteindelijk stokte de teller bij 17-19 in Bosch’ voordeel.

Landstede komt sterk terug
Het tweede kwart was met 16-12 voor de thuisploeg. Nadat Schilder in het begin van het kwart de score gelijk had getrokken, waren het daarna Wessels en Jessey Voorn (13 punten deze wedstrijd) die met een heerlijke drive 19-23 liet aantekenen. Dahlman kon voor Landstede wat terugdoen, 21-23, maar sterk verdedigen van Oudendag op de Pagter belette de ploeg van Herman van den Belt om langszij te komen. Bouwknecht bouwde de voorsprong iets verder uit, 21-25 maar ook New Heroes kon niet verder weg lopen bij Landstede Zwolle. Sterker nog, onder aanvoering van Kayel Locke kwam Landstede Zwolle sterk terug en via een 8-2 run pakte Landstede de voorsprong bij rust, 33-31

New Heroes is on fire
New Heroes kwam daarna ijzersterk uit de kleedkamer en met 30 punten in dit kwart liep het uit naar een voorsprong van 8 punten bij het ingaan van het laatste kwart. Sherrill opende het bal met 3 driepunters op, rij wat Landstede Zwolle tot een time-out noopte. Na de hervatting was het Kajami-Keane die een onsportieve fout op Taylor maakte. Taylor benutte de helft van dat buitenkansje, maar een prima score van Henson daarna zette een voorsprong van 10 punten op het bord, 33-43. Even later liep New Heroes, via het 13e punt dit kwart van Sherrill naar 38-50. Een driepunter van Voorn drukte Landstede nog verder in de zorgen en na nog een score van Voorn (47-58) was het van den Belt die weer naar een time-out moest grijpen om de aanvalsdrift van New Heroes te stoppen. Landstede krabbelde nog wat van de achterstand af, 53-61, maar verder kwam de ploeg dit kwart niet meer.

Sterk slot
Wessels dunkte in het begin van het laatste kwart New Heroes naar 53-63, en Landstede Zwolle kon via 1 vrije worp (technische fout New Heroes) en 1 rake vrije worp van Bleeker de stand naar 55-63 brengen. Daarna was het de beurt aan Vernon Taylor, om evenals Sherrill even eerder, 3 driepunters op rij te scoren. New Heroes pakte een voorsprong van 17 punten, 57-72 en de wedstrijd leek reeds in de knip. Taylor bleef scoren dit kwart, New Heroes liep verder weg en de laatste score deze wedstrijd kwam op naam van Roel Aarts. Zijn driepunter betekende een 63-89 overwinning en daarmee ook meteen een 1-0 voorsprong in deze play-off serie. Bij New Heroes was Keshun Sherrill topscorer met 24 punten, gevolgd door Taylor met 16 en Voorn met 13.

De eerstvolgende wedstrijd is aanstaande zaterdag in de Maaspoort. Aanvang wedstrijd is 20.00 uur. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Want to stay informed of our latest news? Then sign up for our newsletter!