Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd deelt commentator Tom Plaum, samen met collega's en andere experts, de 5 punten die het verschil gaan maken

1. Beide teams moeten winnen voor hun play-off dromen
De slotfase van het seizoen nadert en Heroes staat op de derde plaats in de Dutch Basketball League. Om aanspraak te blijven houden op plek twee (momenteel Landstede Hammers), moet Den Bosch zondag winnen van Leeuwarden. Als Heroes op de tweede plaats eindigt, mag het de eerste ronde van de play-offs overslaan. Aris staat voorlaatste in de competitie, maar staat slechts één verliespartij achter plaats zes, die recht geeft op de laatste plek in de play-offs. Mochten de spelers van Ferried Naciri met de overwinning aan de haal gaan, dan blijven ze in het spoor van BAL en Den Helder Suns, die evengoed om die zesde plek strijden.

2.
Teamstatistieken
Kijkend naar de teamstatistieken, komt duidelijk naar voren dat Heroes makkelijker scoort dan Aris. Gemiddeld maakt Den Bosch 83,4 punten per wedstrijd, terwijl Leeuwarden tot 66,9 punten komt, een verschil van 16,5 punten in het voordeel van Den Bosch. Verdedigend zijn de teams wel aan elkaar gewaagd. Gemiddeld krijgt Heroes 71,0 punten tegen en Aris 74,4 punten. Als de teams aanstaande zondag naar deze cijfers spelen, dan krijgt het publiek in de Maaspoort veel defense te zien.

3. Topscorers Aris Leeuwarden
Twee spelers aan de kant van Leeuwarden steken er met kop en schouders bovenuit als het gaat om puntenproductie: Andrzej Piotr Mazurczak en Samuel Idowu. Beide spelers scoren gemiddeld ruim 16 punten per wedstrijd (Mazurczak 16,9 punten, Idowu 16,2 punten). Behalve punten produceren, leveren beide spelers ook op andere vlakken hun bijdrage aan het team. Mazurczak leidt Aris Leeuwarden in het uitdelen van assists en pakt veel rebounds (beide statistieken gemiddeld 5,5 per wedstrijd). Idowu pakt 7,7 rebounds en zorgt voor 1 block per wedstrijd. Zaak voor Heroes Den Bosch om deze twee spelers goed in de gaten te houden.

4. Efficiënte Norel
In de korte tijd dat Henk Norel voor Heroes speelt, heeft hij al bewezen een betrouwbare, stabiele factor te zijn. Hij speelde zes games tot nu toe en daarin stond hij een kleine 12 minuten per wedstrijd in het veld. Hij scoorde daarbij wel gemiddeld 7,8 punten per wedstrijd tegen een schotpercentage van 58,1 procent. Ook pakt Norel gemiddeld 5,2 rebounds per wedstrijd. Kan hij zijn gemiddelden tegen Aris Leeuwarden nog verder opkrikken?

5.
Heroes’ bank superieur
Jean-Marc Jaumin staat bekend om zijn snelle door wisselen en het gebruikmaken van zijn hele selectie tijdens de wedstrijden. Dat is terug te zien in de teamstatistieken. Gemiddeld maakt de bank van Den Bosch 30,4 punten per wedstrijd. Daarmee is de bank van Heroes statistisch gezien een stuk beter dan de bank van Aris, want daar blijft de gemiddelde puntenproductie van de bank op slechts 12,4 punten steken. Laten de starters van Leeuwarden het afweten, dan heeft Aris weinig om op terug te vallen. Daar kan Heroes voordeel uit halen morgenmiddag.

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted