Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd deelt commentator Tom Plaum, samen met collega's en andere experts, de 5 punten die het verschil gaan maken.

 1. Heroes sterker dan BAL dit seizoen
  Morgenavond ontmoeten Heroes Den Bosch en Basketbal Academie Limburg elkaar voor de derde keer dit seizoen. De vorige twee wedstrijden eindigde twee keer in een overtuigende overwinning voor Den Bosch. Op 14 november werd de uitslag 84-61 en op 21 december won Den Bosch met 54-77. Toch mag BAL niet onderschat worden. Op een goede dag kan het team van Radenko Vagaric het de topteams lastig maken. Begin januari wist BAL van Zorg en Zekerheid Leiden te winnen. Het team van Jean-Marc Jaumin is gewaarschuwd.

 2. Den Bosch statistisch gezien sterker
  Als we de statistieken van beide teams naast elkaar leggen, is duidelijk te zien dat Den Bosch het betere van het spel heeft dan Weert. In 18 wedstrijden scoorden de Heroes 81,5 punten per wedstrijd gemiddeld en kreeg het maar 69,9 punten tegen. Weert moet het met mindere cijfers stellen. BAL scoort maar 66,4 punten per wedstrijd gemiddeld en krijgt 77,2 punten tegen. BAL scoort gemiddeld dus minder punten dan de Heroes gemiddeld tegen krijgen, een goed teken voor de Bosschenaren.

 3. Debuut Ordane Kanda
  Tijdens de afgelopen wedstrijden laat Den Bosch goed spel zien, maar dat ging wel ten koste van Boy van Vliet en Elijah Clarance. Beide spelers kampen met blessures en liggen de komende weken in de lappenmand. Als versterking is Ordane Kanda aangetrokken door het team. Kanda is geen onbekende in de Dutch Basketball League en voor de Heroes. In het seizoen 2017-2018 was de Belg de topscorer van de eredivisie met 18,5 punten gemiddeld per wedstrijd. Ordane over zijn aanstaande debuut: ''Ik kan niet wachten om weer te knallen in de Maaspoort! Mijn eerste trainingen waren top en ik voelde mij meteen al thuis in het team. Vorige week kon ik vanaf de tribune genieten van de geweldige sfeer in de Maaspoort, hopelijk ligt morgen het energieniveau van de fans minstens net zo hoog.''

 4. Trey Burch Manning manusje-van-alles
  Basketbal Academie Limburg bestaat vooral uit jonge, talentvolle Nederlanders die de ruimte krijgen om ervaring op te doen in de DBL. Topscorer van Weert is echter de Amerikaan Trey Burch-Manning. Hij scoort gemiddeld 13,8 punten per wedstrijd in ruim 33 minuten. Daarnaast pakt hij gemiddeld 5,7 rebounds en geeft hij 3,2 assists per wedstrijd om zijn ‘statsheet’ te vullen. Hij is de speler die dus het meest aanwezig is. Aan Heroes de taak om Burch-Manning niet in de wedstrijd te laten komen.

 5. Bonifant in vorm
  De nummer 0 van Heroes Den Bosch, Seger Bonifant beleeft een wisselend seizoen in de Maaspoort. De eerste maanden wist hij geregeld zijn punten mee te pikken, maar in december raakte hij geblesseerd. Afgelopen weken kwam hij echter sterk terug met goede wedstrijden tegen Apollo (11 punten, 3 driepunters) en Feyenoord (10 punten, 66,6 procent field goal percentage). Tegen Landstede Hammers had hij een wat mindere wedstrijd, maar met BAL heeft Bonifant een goede tegenstander om nog meer in vorm te komen.

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted