Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd deelt commentator Tom Plaum, samen met collega's en andere experts, de 5 punten die het verschil gaan maken.

 1. Revanche van Den Bosch op Groningen
  De eerste onderlinge wedstrijd van 2019/2020 ging in MartiniPlaza verloren met 91-76. Ondertussen zijn we verder in het seizoen en is de Bossche-selectie beter op elkaar ingespeeld. Het team van Jean-Marc Jaumin zal de vorige ontmoeting met Donar zeker niet vergeten zijn. Volgens Jos Kuipers moet Den Bosch vanaf de tip-off het verschil maken: “Heroes moet beter starten dan in de uitwedstrijd, om niet weer achter de feiten aan te lopen.” Een sterke start is dus van groot belang.

 2. Strijd om de tweede plaats in DBL
  De aankomende wedstrijd tegen Groningen is belangrijk in de strijd om de tweede plaats in de Dutch Basketball League. Vlak onder Landstede Hammers staan Feyenoord Rotterdam, Donar en Heroes dicht bij elkaar. Bij een overwinning op de Groningers, zullen de Bosschenaren met hen op gelijke aantal punten komen in de reguliere competitie en houden ze de aansluiting met de top. Verliest Heroes deze wedstrijd, dan moet het team voorlopig een gaatje laten ten opzichte van haar naaste concurrenten.

 3. Return van Vernon Taylor in de Maaspoort
  Al vroeg in het seizoen versterkte Donar haar selectie met het aantrekken van Vernon Taylor. De guard, die vorig jaar nog het shirt van Den Bosch droeg, keerde na een kort uitstapje in Cyprus terug naar Nederland om zich aan te sluiten bij het team van Erik Braal. De vraag is hoe hij zal spelen in een voor hem niet onbekende Maaspoort en of hij zijn voormalige team pijn kan doen.

 4. Opmerkelijke spelers van Groningen
  Donar heeft een aantal gevaarlijke spelers waar coach Jean-Marc Jaumin op moet letten. De meest productieve speler aan de kant van Groningen is Donte Thomas. In de negen wedstrijden die hij tot dusver in de DBL speelde scoorde hij gemiddeld 18,9 punten per wedstrijd. De andere topscorer in het team is Matt Williams met een wedstrijdgemiddelde van 17,8 punten. Laatstgenoemde scoorde in de eerste confrontatie tussen Heroes en Donar in het Martiniplaza in Groningen maar liefst 35 punten. “Thomas en Williams zijn zeker spelers die zeer bepalend kunnen zijn voor Groningen, maar het onopvallende spel van Thomas Koenis is meer bepalend voor de ploeg dan men denkt en ziet.”, aldus Jos Kuipers.

 5. Historie tussen beide clubs
  Den Bosch en Groningen zijn twee grootmachten in het Nederlandse basketball en de match-up kan met recht een topper in de Dutch Basketball League genoemd worden. Beide teams hebben een rijke historie met meerdere landstitels in de prijzenkast. Ook hebben ze in verschillende hoedanigheden tegenover elkaar gestaan in de play-offs en gestreden om de landstitel. In de finale van 1982 stonden Nashua Den Bosch en Nationale Nederlanden Donar tegenover elkaar, die uiteindelijk door Groningen werd gewonnen. In 2015 stonden Den Bosch en Groningen voor het laatst samen in de finale, toen trok Den Bosch aan het langste eind.

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted