Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd deelt commentator Tom Plaum, samen met collega's en andere experts, de 5 punten die het verschil gaan maken.

 1. De strijd om de derde plaats
  Vanavond staan de nummer drie Heroes Den Bosch en nummer vier Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar. In november was de eerste ontmoeting en trok het team uit Rotterdam aan het langste eind (67-57). Begin januari konden de punten in Den Bosch blijven, toen de Heroes de overwinning over de streep sleepten (98-86). Wint Den Bosch, dan neemt het team van Jean-Marc Jaumin afstand van Feyenoord op de ranglijst.

 2. Heroes statistisch beter dan Feyenoord
  In zowel aanvallend als verdedigend opzicht heeft Heroes Den Bosch tot dusver betere cijfers neergezet dan de aankomende tegenstander. In de 16 competitiewedstrijden die Den Bosch speelde, maakte het gemiddeld 85,7 punten en kreeg slechts 71,2 punten tegen. Rotterdam moet het met wat lagere getallen doen: het team produceert gemiddeld 79,8 punten per wedstrijd en krijgt 75,6 punten tegen. In beide gevallen heeft Den Bosch dus het voordeel, maar het team moet zich niet rijk rekenen.
 3. Debuut in de Maaspoort voor Norel
  De Bossche fans hebben er even op moeten wachten, maar afgelopen zaterdag maakte Henk Norel zijn debuut voor Heroes Den Bosch in Amsterdam. In 9 minuten tijd maakte hij 10 punten en pakte hij 3 rebounds. Vanavond zal Norel zijn eerste minuten maken in de Maaspoot en zijn eerste thuiswedstrijd spelen. Henk over zijn thuisdebuut: ‘’Het ''Wij willen Henkie zien!'' dreunt nog steeds door m'n hoofd! Ik kan niet wachten om EIN-DE-LIJK mijn debuut te maken voor het Bossche publiek. Sinds de start van het seizoen ben ik bij iedere wedstrijd geweest en met eigen ogen gezien hoe goed de sfeer kan zijn. Dit is een mooie match-up met hopelijk een mooie opkomst.’’

 4. “Onzichtbare” Caruso onmisbaar
  Hij is een van de vaste starters in het team van Jaumin: Henry Caruso. Hij valt niet erg op als hij op het veld staat, maar als hij opvalt, staat hij vaak op de juiste plaats. In gemiddeld 23 minuten per wedstrijd produceert hij 11,9 punten en pakt hij 4,8 rebounds. Caruso scoort zijn punten tegen een bewonderenswaardig hoog percentage: hij raakt 52,9 procent van zijn tweepunters en 47,1 procent van zijn driepunters. Ook op de vrijeworplijn laat hij weinig liggen: met 86,7 procent staat hij in de top 10 van meest accurate vrijeworpnemers in de Dutch Basketball League.

 5. Keyshawn Woods op schot
  Aan de kant van Feyenoord lopen een aantal gevaarlijke spelers rond die het licht uit kunnen schieten van achter de driepunterslijn. Een van deze spelers is Keyshawn Woods, die in 2020 goed op schot is. In de drie competitiewedstrijden die hij dit jaar speelde, schoot hij telkens vijf driepunters raak, drie keer met een percentage van 50 procent of hoger. Hij scoorde ook respectievelijk 34, 30 en 23 punten. Zal Woods vanavond in de Maaspoort weer zo productief zijn, of weet Heroes Den Bosch zijn productie aan banden te leggen?

Nog geen tickets voor deze topwedstrijd? Scoor ze snel hier en ben er vanavond bij in de Maaspoort!

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted