Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd deelt commentator Tom Plaum, samen met collega's en andere experts, de 5 punten die het verschil gaan maken.

 1. Heroes is on fire
  Heroes Den Bosch is bezig met een lekkere streak in de Dutch Basketball League. Afgelopen donderdag wonnen de Bosschenaren overtuigend van Feyenoord Basketball met ruime cijfers (91-62). Daarmee behaalde het team van Jean-Marc Jaumin zijn vijfde overwinning op rij en is het in het nieuwe jaar nog ongeslagen. Als Den Bosch wint van de Hammers wordt de streak verlengd en gaat Heroes over Zwolle heen op de ranglijst, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

 2. Teams aan elkaar gewaagd
  De twee topteams uit de Nederlandse competitie ontlopen elkaar statistisch gezien niet zoveel. Zwolle heeft de bovenhand als het gaat om het totaal aantal puntenproductie per wedstrijd. Gemiddeld maakt het team van Herman van der Belt 88,7 punten per wedstrijd, ruim 3 punten meer dan Den Bosch. Verdedigend staat Heroes wel wat sterker: gemiddeld krijgt Den Bosch maar 71,2 punten tegen, terwijl Zwolle 75,1 punten moet incasseren per wedstrijd.

 3. Brede, productieve selectie Heroes
  Het is één van de sterke punten in de selectie van Heroes Den Bosch: meerdere spelers leveren een grote bijdrage aan de puntenproductie. Dat is ook terug te zien in de box scores van de afgelopen wedstrijden. In de laatste thuiswedstrijd tegen Feyenoord scoorden vijf spelers in de dubbele cijfers, net zoals de wedstrijd daarvoor tegen Apollo. Welke speler in de dubbele cijfers scoort in een wedstrijd verschilt ook telkens. In de wedstrijd tegen Apollo waren dat Wilson (20), Chambers (15), Van der Mars (12), Bonifant (11) en Norel (10), terwijl tegen de wedstrijd van Feyenoord dat Wessels (13), Wilson (13), Clarance (12), Caruso (12) en Bonifant (10) waren. Het wordt voor Landstede dus lastig om specifiek één speler te stoppen, want als de ene speler een mindere dag heeft, zal een andere het scoren overnemen.

 4. Martez Walker gevaarlijke klant
  Niet alleen Heroes Den Bosch heeft veel scorende spelers in de ploeg zitten. Ook Landstede Hammers kan leunen op sterke spelers die veel punten op het bord krijgen. Eén van die spelers is Martez Walker. In de laatste competitiewedstrijd op 18 januari tegen ZZ Leiden speelde hij zijn beste wedstrijd in de DBL tot nu toe: 39 punten en 4 steals in 35 minuten speeltijd. Bijzonder aan deze prestatie waren zijn driepunters: 11 van de 13 driepunters die hij nam vlogen door het netje (84,6%). Als Walker tegen Heroes zijn schot weet te vinden, dan zal hij moeilijk te stoppen zijn.

 5. Duel in de post
  Een van de match-ups die de fans kunnen zien in de aankomende wedstrijd is Thomas van der Mars vs. Mohammed Kherrazi. Beide centers en internationals voor het nationale team produceren regelmatig een double-double, met minimaal tien punten en tien rebounds. Van der Mars pakte in 6 wedstrijden minimaal tien rebounds, terwijl Kherrazi dat al acht keer lukte. Kherrazi is met 9,5 rebounds gemiddeld de leider in deze categorie in de DBL. Van der Mars staat op plek 3 met 7,9 rebounds gemiddeld per wedstrijd. Beide spelers zijn aan elkaar gewaagd. Wie zal de ‘battle in the post’ winnen?

Zorg dat jij vanavond in de Maaspoort bent! Scoor hier jouw tickets.

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted