Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd deelt commentator Tom Plaum, samen met collega's en andere experts, de 5 punten die het verschil gaan maken.

 1. Eerste bekerwedstrijd van seizoen
  Aanstaande dinsdag treedt Heroes Den Bosch voor het eerst op in het bekertoernooi van het seizoen 2019-2020, tegen Zorg & Zekerheid Leiden, de klassieker in het Nederlandse basketball. Het is de laatste wedstrijd in de vierde ronde van het toernooi. Eigenlijk had deze wedstrijd al in december moeten plaatsvinden, maar door Europese verplichtingen van Leiden wordt deze wedstrijd tegelijkertijd met de eerste wedstrijden van de kwartfinales gespeeld. De winnaar van deze wedstrijd mag gelijk op donderdag weer aan de bak in de kwartfinale van het toernooi. Als Heroes wint, dan ontvangen wij donderdag Landstede Hammers in de Maaspoort.

 2. Den Bosch productiever dan Leiden
  Als we kijken naar de cijfers van Den Bosch en Leiden van dit seizoen, scoort Heroes in zowel aanvallend als defensief opzicht beter dan de Leidenaren. Den Bosch scoort in de competitie gemiddeld 85,7 punten per wedstrijd en krijgt maar 71,9 punten tegen. Leiden komt tot 78,7 punten per wedstrijd en moet gemiddeld 73 punten toegeven. Onze Heroes zijn dus in het voordeel, maar dat wil niet zeggen dat het team zich rijk moet rekenen aanstaande dinsdag.

 3. ‘Heavy Minutes’ topspelers Leiden
  In tegenstelling tot de spelers van Heroes maken meerdere spelers aan de kant van ZZ Leiden flink wat minuten op het basketballveld. Coach Rolf Franke kiest ervoor om zijn topspelers lang op het veld te laten staan. Veteraan Worthy de Jong en Tayler Persons spelen gemiddeld ruim 35 minuten per wedstrijd en Jarvis Willams staat ruim 31 minuten per wedstrijd op het veld. Zij zijn dan ook de voornaamste spelers waar rekening mee moet worden gehouden door het team van Jean-Marc Jaumin.

 4. Sterke opening Leiden
  Op 14 december werd de Klassieker in de Dutch Basketball League voor het laatst gespeeld, precies één maand eerder dan deze bekerwedstrijd. Leiden trok toen in de Vijf Meihal aan het langste eind: 88-78. Het fundament voor die overwinning lag voor het team van Franke in de eerste kwart. Na een vliegende start had Leiden een gat geslagen van 17 punten aan het einde van de eerste tien minuten. Wil Den Bosch het Leiden moeilijk maken, dan moet het team wakker uit de kleedkamer komen en voorkomen dat Leiden weer zo sterk aan de wedstrijd begint.

 5. Dominantie Heroes onder het bord
  Eén van de krachten van Heroes Den Bosch is het vermogen om goed te rebounden. Gemiddeld pakt het team bijna 38 rebounds per wedstrijd, waarmee het de leider is in de Dutch Basketball League. Vooral Thomas van der Mars en Nathan Krill zijn grootaandeelhouders voor deze stat. Zij pakken respectievelijk 7,6 en 6,6 rebounds per wedstrijd.

Nog geen tickets voor deze do-or-die bekerwedstrijd? Scoor ze snel hier en ben er morgen bij in de Maaspoort!

Tags:

Basketball Cup

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted