Austin Price gaat voor tweede landstitel met Heroes Den Bosch

04 jul. 2022

Amerikaanse topschutter verlengt zijn contract met twee seizoenen

Heroes Den Bosch kan ook de komende seizoenen rekenen op het scorend vermogen van combo-guard Austin Price. De 1.93 meter lange Amerikaan heeft zijn verbintenis met twee jaar verlengd en staat zodoende tot de zomer van 2024 onder contract in Den Bosch. Price kwam in juli vorig jaar over van Ironi Ness Ziona, dat seizoen winnaar van de FIBA Europe Cup, en werd in zijn eerste seizoen in Bossche dienst behalve befaamd topschutter ook direct landskampioen met Heroes.

In 36 wedstrijden (waarvan 31 gestart) in de BNXT League was Price afgelopen seizoen goed voor gemiddeld 12.8 punten tegen een field goal percentage van 45.5%. Met een 3-point percentage van 44.6% was hij de op drie na beste schutter van de hele league. Niet voor niets werd Price met regelmaat de bijnaam sniper toebedeeld.

“Het is geweldig voor de club dat het gelukt is het contract van Austin te verlengen,” reageert Technisch manager Roel van de Graaf. Hij vervolgt: “Niet alleen omdat Austin bewezen heeft een klasse speler te zijn, maar ook omdat het na jaren weer gelukt is een Amerikaanse basketballer langer aan ons te binden. Dit is eens te meer de bevestiging dat we als club op de goede weg zitten. Met Thomas, Boy, Jito, Keime en nu dus Austin ligt er een basis voor de komende twee seizoenen. We kunnen écht gaan bouwen.” Head coach Erik Braal vult aan: “Mooi dat Austin bij de club blijft. Om door te bouwen is het belangrijk dat we een deel van de spelers houden. Austin heeft laten zien een topschutter te zijn, maar hij past bij ons, omdat hij dagelijks bezig is beter te worden en het maximale uit zichzelf en het team te halen.”

Ook Austin Price zelf is blij dat hij in de Maaspoort blijft spelen: “Ik heb het uitstekend naar mijn zin hier in Den Bosch. Sinds vorige zomer woon ik samen met mijn vriendin in Tilburg en dat bevalt ons allebei heel goed. Dit heeft natuurlijk ook meegespeeld in mijn keuze bij Heroes te blijven. Daarnaast is alles tot in de puntjes geregeld bij de club en wordt er alles aan gedaan om ons als spelers beter te maken en topprestaties te laten leveren. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint en we kunnen gaan strijden voor de volgende landstitel!”

Tags: Team

Laatste nieuwsberichten

Heroes x XPRNCS
07 dec. 2022

XPRNCS.com en Heroes Den Bosch gaan de samenwerking aan

20221206 20221206 Heroes Den Bosch BC Apollo BNXT League371250506
07 dec. 2022

Winst vs. Apollo Amsterdam in beeld

Heroes Vs Apollo
06 dec. 2022

Heroes wint ook negende duel in BNXT League