Heroes Den Bosch en BC Parma waren al geplaatst voor de laatste zestien, maar de eerste plaats stond nog op het spel. De Russen liepen in het eerste kwart al weg. Toch wisten de Bosschenaren zich snel te herpakken. Vlak voor rust (38-39) kwam Heroes Den Bosch nog even op voorsprong te staan. In de tweede helft maakte BC Parma snel duidelijk dat zij ook voor de Bosschenaren een maatje te groot waren: 85-63. Donar kon nog mee als een van de vier beste nummers drie, maar zo ver kwam het niet. Heroes dus door naar de laatste zestien, voor Donar zit het Europese avontuur er op.

Moeilijk begin
Heroes Den Bosch begint met Gilbert, Lapornik, van der Mars, Herndon en Mayfield aan deze wedstrijd. Jaumin koos er bewust voor om niet met een startende pointguard te spelen. De Russen laten zich niet van de wijs brengen, in tegenstelling tot de Bosschenaren die in het begin zeker zoekende zijn in de aanval. Er wordt veel verwacht van Miha Lapornik, die vaak betrokken is bij de aanval, maar hij kan het nog niet waar maken dit kwart. Bij 5-4 in het voordeel van BC Parma komen er 2 turnovers voor Heroes Den Bosch wat resulteerde in evenzovele scores voor BC Parma, 9-4. Thomas van der Mars perst er 2 dunks uit, onderbroken door een driepunter van Lorenzo Williams. Even later loopt BC Parma uit naar een 18-8 voorsprong. Heroes Den Bosch heeft redelijk wat moeite met de sterke Russen en kan dit kwart geen potten breken. BC Parma schiet dit kwart met scherp (6 op 9 van achter de driepuntslijn) en gaat met 25-16 aan de leiding na de eerste 10 minuten.

Sterke comeback
Kwart twee geeft een iets anders spelbeeld. Heroes Den Bosch speelt een stuk feller en zorgt er met degelijk spel voor dat de Russen scorend er niet aan te pas komen. Via 27-20 loopt de ploeg van Jaumin naar 32-30 en na een onsportieve fout van Gleb Sheiko pakt het zelfs met 34-35 de voorsprong. Een and-1 van van der Mars zet Heroes op 34-38, en wat dan volgt is aan beide kanten slordig spel, vele turn-overs en missers. Het zijn uiteindelijk toch de Russen die met een voorsprong gaan rusten: 39-38

De klasse van Parma
BC Parma laat in het derde kwart zien dat er toch niet veel te halen valt tegen hen. Heroes Den Bosch blijft in eerste instantie prima bij tot 44-42, maar 3 driepunters op rij geven BC Parma weer een voorsprong van 11 punten. Via Mareks Mejeris en Eigirdas Zukauskas lopen ze verder uit naar 59-42. Heroes Den Bosch komt dit kwart niet verder dan 11 punten waardoor de achterstand verder oploopt tot 65-48.

Europees debuut voor talenten

Lapornik begint het vierde kwart met een onsportieve fout. De vrije worpen worden feilloos gemaakt door Sheiko en BC Parma loopt verder weg van de Bosschenaren, 65-50. Vladimir Ivlev scoort back to back en mag ook nog aanleggen vanaf de vrije worp lijn en met de stand van 72-51 wordt wel duidelijk dat Heroes Den Bosch deze achterstand niet meer te boven komt. Lapornik en van der Mars doen nog wat terug, maar Maxim Grigoryev en wederom Ivlev zorgen ervoor dat het verschil rond de 15 punten blijft. Als de wedstrijd gespeeld is zet Jaumin de jeugd nog even aan het werk. Sam Vianen, Jose Dimitri Maconda, Florian Rijkers en Quincy Antoine Tjon Affo mogen ook even wat Europese sfeer opsnuiven. Dat doen ze niet onverdienstelijk. Een mooie score van Vianen en een alley-oop van diezelfde Vianen sluiten het Europees avontuur voor Heroes Den Bosch af, 85-63.

Post-game interviews
,,De eerste helft speelden we redelijk goed” vertelde Lapornik na de wedstrijd. ,,In het tweede kwart hadden ze moeite met onze zone en kwamen we sterk terug. De tweede helft startten zij redelijk agressief en wisten wij eigenlijk niet goed wat te doen. We pasten ons niet aan en wij stopten in feite met basketbal spelen.”

De coach van BC Parma was vanzelfsprekend blij met de winst. ,,Het was niet makkelijk om de focus te houden. We zaten 5 dagen in ons hotel omdat de eerste wedstrijd uitviel en daarna hadden we 2 wedstrijden achter elkaar. Ik was blij dat het in de eerste wedstrijd al beslist was, zo konden we in de 2e wedstrijd onze topspelers wat meer rust geven omdat we over een paar dagen alweer moeten spelen in de VTB League.”

Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch was Lapornik met 15 punten, gevolgd door Van der Mars en Mayfield, beide met 11 punten. Bij BC Parma was Grigoryev de meest scorende met 15 punten, gevolgd door Juskevicius met 14 en Zukauskas met 13.

Hoe dan ook is Heroes Den Bosch naar de final 16 van de FIBA Europe Cup. Een prestatie waar de club bijzonder trots op mag zijn! Woensdag speelt Heroes Den Bosch weer in de Dutch Basketball League. Dan wacht opnieuw Donar, ditmaal in MartiniPlaza te Groningen.