Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Loting vindt plaats op donderdag 7 juli

Voor het eerst in de historie van de club neemt Heroes Den Bosch deel aan de kwalificatieronde van de Basketball Champions League. Meer dan zeventig teams hebben zich ingeschreven voor het toernooi, waarna de Basketball Champions League Board een schifting heeft gemaakt en 52 teams heeft toegelaten. De lijst bestaat uit achttien nationale kampioenen, waar Heroes Den Bosch er één van is.

De kwalificatieronde van de Basketball Champions League start woensdag 21 september met 24 teams. De overige 28 teams zijn direct geplaatst voor het hoofdtoernooi. Van de 24 teams die deelnemen aan de kwalificatieronde plaatsen uiteindelijk vier teams zich voor de eerste poulefase, waarmee het totaal uitkomt op 32 teams in het reguliere seizoen.

Het is nog niet bekend hoe de kwalificatieronde er precies gaat uitzien. Dit wordt waarschijnlijk bekend rond donderdag 7 juli, wanneer de loting voor de kwalificatieronde en de eerste ronde van het hoofdtoernooi plaatsvindt.

Het reguliere seizoen gaat van start op dinsdag 4 oktober met acht groepen van vier teams. Groepswinnaars stromen direct door naar de Round of 16. De nummers 2 en 3 van iedere poule spelen play-in wedstrijden in januari 2023 om zich ook te plaatsen voor deze volgende ronde. De acht beste teams in de Round of 16 plaatsen zich voor de kwartfinales in april. De Basketball Champions League eindigt met een Final Four toernooi in mei.

Qualification Rounds

Tags:

Basketball Champions League

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted