Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Loting vindt plaats op woensdag 5 juli

Net als vorig seizoen neemt Heroes Den Bosch deel aan de kwalificatieronde van de Basketball Champions League. 63 teams schreven zich in voor het toernooi, waarna de Basketball Champions League Board een schifting heeft gemaakt en 52 teams heeft toegelaten.

Nadat Zorg & Zekerheid Leiden, de Nederlands kampioen van seizoen 2022-2023, besloot zich niet in te schrijven voor de kwalificatieronde van de Basketball Champions League, was Heroes Den Bosch de eerstvolgende rechthebbende op het ticket aangezien Heroes als tweede is geƫindigd in het Nederlandse klassement tijdens het reguliere seizoen.

De kwalificatieronde van de Basketball Champions League start maandag 25 september met 24 teams. De overige 29 teams zijn direct geplaatst voor het hoofdtoernooi. Van de 24 teams die deelnemen aan de kwalificatieronde plaatsen uiteindelijk drie teams zich voor de eerste poulefase, waarmee het totaal uitkomt op 32 teams in het reguliere seizoen.

Het is nog niet bekend hoe de kwalificatieronde er precies gaat uitzien. Dit wordt waarschijnlijk bekend rond woensdag 5 juli, wanneer de loting voor de kwalificatieronde en de eerste ronde van het hoofdtoernooi plaatsvindt.

Het reguliere seizoen gaat van start op dinsdag 17 oktober met acht groepen van vier teams. Groepswinnaars stromen direct door naar de Round of 16. De nummers 2 en 3 van iedere poule spelen play-in wedstrijden in januari 2024 om zich ook te plaatsen voor deze volgende ronde. De acht beste teams in de Round of 16 plaatsen zich voor de kwartfinales in april. De Basketball Champions League eindigt met een Final Four toernooi in mei.

A8 C7429 D E888 4891 9 AF2 6473 CB3 C1 AC4

Tags:

Basketball Champions League

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted