Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Zaterdag 26 september kwamen alle professionele Belgische en Nederlandse basketbalclubs samen voor een vervolgmeeting over de BeNeLeague. Naast de clubs, waren ook de bond en federatie uit beide landen vertegenwoordigd. Het veld van Heroes Den Bosch in de Maaspoort, s' Hertogenbosch diende als podium om de eindsprint in te zetten.

Bob Van Oosterhout, voorzitter van Heroes Den Bosch en eigenaar van het sportmarketingbedrijf Triple Double sprak over de mogelijkheden van positionering en branding van dit nieuwe verhaal: "Met een potentieel van ruim 28 miljoen mensen zal de focus vooral liggen op de jongere generaties en een verhaal brengen dat hen écht aanspreekt."

Beide Liga's namen in 2019 Hypercube onder de arm. Dit Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in het economisch en sportief vormgeven van competities. Eigenaar Pieter Nieuwenhuis legde de nadruk op een structuur voor governance en een innovatief competitieformat: "Het competitieformat dat nu op tafel ligt, zou er voor zorgen dat clubs maximaal twee keer tegen elkaar uitkomen in één seizoen. Dit maakt dat de eerste ronde in zowel competitie als playoffs in eigen land zal worden afgewerkt, telkens gevolgd door een cross-border deel van de competitie en de play offs"

Pierre Maes, Sport Media Consultant en tevens vormgever van het huidige mediacontract van de Pro Basketball League in België, lichtte op zijn beurt het huidige en potentiële medialandschap in beide landen toe. "Deze competitie zal nog meer interesse opwekken omwille van het lokale karakter, gecombineerd met de focus op jongere generaties en het innovatieve karakter van de opzet. Het competitieformat, waarbij elke wedstrijd echt van belang is, kan dit zeker versterken."

Wim van de Keere, General Manager van de Pro Basketball League en Ramses Braakman, voorzitter van de Dutch Basketball League vroegen de aanwezigen ondanks hun dagelijkse uitdagingen met betrekking tot Covid19 vooral inspiratie op te doen richting het samen bouwen aan een gezonde toekomst van het basketbal. Zij bedankten de leden van alle zes werkgroepen die sinds maart meer dan vijftig keer vergaderden om de fundering te leggen van dit nieuw basektbalproject.

Opmerkelijke gast was Toon Gerbrands, Algemeen Directeur PSV Eindhoven en tevens ex-bondscoach van het Nederlandse Volleybalteam. Hij deelde zijn kennis over de opportuniteiten en valkuilen in de opstart van een BeNeLeague competitie: "Het aantal Europese tickets bij basketbal wordt door FIBA gevrijwaard. Dit is niet het geval bij het voetbal, waardoor het daar moeizamer tot stand komt."

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted