Tickets / Seizoenkaarten Webshop

32-jarige Amerikaan verruilt Torino voor Heroes Den Bosch

Headcoach Erik Braal mag ‘Zwitsers zakmes’ Demario Mayfield toevoegen aan zijn nieuwe team voor basketballjaargang 2023/2024. De ervaren, veelzijdige guard/forward speelde twee seizoenen geleden ook in Den Bosch en was goed voor 14,5 punten, 6 rebounds en bijna 4 assists per wedstrijd. In Ferrara en Torino noteerde hij vergelijkbare stats en bereikte met laatstgenoemde club de finale om promotie naar de Serie A.

Technisch manager Roel van de Graaf kwalificeert Mayfield als een topspeler: ‘Hij speelde een erg goed seizoen in de Maaspoort (Heroes behaalde de finale van de play-offs waarin het uiteindelijk verloor van Leiden) en we waren destijds mondeling akkoord over een verlenging. Toen grotere competities aan hem begonnen te trekken, werd een nieuw contract onhaalbaar en koos hij voor Italië. We kennen Demario als een complete speler en échte ‘winner’ met een sterke persoonlijkheid. Helaas hebben onze fans toen weinig ‘live’ van hem kunnen genieten vanwege alle Corona-perikelen, maar dat gaat nu veranderen!’

Ook Mayfield zelf is opgetogen over zijn komst naar Nederland: ‘Mijn gezin en ik hebben het destijds erg naar onze zin gehad in Den Bosch en hebben inderdaad gesproken over een tweede jaar. Ook in Italië was het leven prima en de sportieve prestaties goed, maar ik heb er grote behoefte aan op een Europees toneel te kunnen acteren én mee te doen om het winnen van prijzen in de nieuwe BNXT League. Bovendien zijn mijn contacten met coach Braal positief geweest. We denken hetzelfde over basketball en hebben dezelfde doelen voor ogen. Ik kijk er enorm naar uit mijn steentje bij te dragen aan een team dat tot de verbeelding van fans & sponsors gaat spreken’.

Het team van Heroes Den Bosch kent naast Demario Mayfield inmiddels drie andere Amerikaanse spelers: Austin Price, DJ Fenner en Austin Luke. De Nederlandse kern bestaat uit Boy van Vliet, Jito Kok, Thomas van der Mars en Keime Helfrich. Het invullen van de power-forward positie is nog in volle gang en de selectie gaat worden aangevuld met twee spelers van de Heroes Basketball Academy.

Welcome S2324 Mayfield

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted