Door: Rob de Keijzer

Op de eerste wedstrijddag van het nieuwe seizoen is Heroes Den Bosch in en tegen Groningen tegen een nederlaag aangelopen. Met 74-63 bleef de overwinning deze avond in Martiniplaza.

Het eerste kwart ging tot halfweg nog gelijk op, 10-9, maar in het restant van het kwart was het Donar dat toch echt een groot verschil op het bord zette, 27-14. Die achterstand was achteraf meteen te groot voor de ploeg van Erik Braal om de wedstrijd nog te winnen.

Het tweede kwart ging met 20-23 naar de Bosschenaren waar Austin Luke en Emmanuel Akot wegens blessures ontbraken, Roberts Stumbris met rugklachten op de bank bleef zitten en Lee Moore nog wacht op zijn werkvergunning. Heroes Den Bosch kwam wel terug tot 32-27 maar de thuisploeg wist even later toch weer uit te lopen naar 47-35. De rust brak aan met een 47-37 stand.

Ook het derde kwart was voor Heroes Den Bosch (14-17) waardoor het verschil na drie kwarten nog maar 7 punten was. De 7 mans rotatie brak Heroes Den Bosch uiteindelijk in het laatste kwart waardoor het verschil via de kwartstand 13-9 toch weer 11 punten werd. Eindstand 74-63.

Thomas van der Mars was goed voor 19 punten en 12 rebounds, DJ Fenner liet 15 punten noteren en Demario Mayfield wist bij zijn rentree bij Heroes Den Bosch 12 punten te scoren. De ploeg vertrekt maandag naar Turkije om daar de kwalificatie van de Basketball Champions League te gaan spelen. Woensdag speelt het team tegen het Duitse BG Göttingen.